Sportblessure behandelen

Ontdek de kracht van lasertherapie

Innovatieve lasertechniek helpt je snel van je sportblessure af. Professionele en amateur sporters in Amerika en Canada gebruiken de techniek al veelvuldig. De ervaringen spreken voor zich: tot 3 x sneller herstel en directe verlichting van pijnklachten.

Welke blessure heb jij? Wij adviseren graag over de beste behandeling.

Een sportblessure is een vorm van lichamelijk letsel dat kan optreden bij sporten en bewegen. Wanneer je sport gebruik je spieren, gewrichten, botten en pezen. Hoe meer je sport, hoe steviger de botten en pezen worden en hoe dikker de spieren.

Ook de gewrichten worden soepeler en kunnen meer aan. Toch kan een sportblessure iedereen overkomen. Een spier kan te ver uitrekken, een pees kan scheuren, een gewricht kan de verkeerde kant op kantelen of een bot kan breken. Dit valt allemaal onder een sportblessure.

Sportblessure

Plotselinge en geleidelijke sportblessure

Er zijn twee manieren waarop een sportblessure kan ontstaan. Dit kan in de eerste plaats plotseling. In dit geval val je, zwik je of verrek je een spier bij het uitoefenen van een bepaalde sport.

Veelvoorkomende plotselinge blessures zijn een verzwikte enkel of een liesblessure. Een sportblessure kan zich in de tweede plaats ook geleidelijk ontwikkelen.Wanneer je te zwaar traint kunnen spieren of gewrichten overbelast raken.

Voorbeelden hiervan zijn een blessure aan de achillespees of een schouderblessure. Ook wanneer je niet de juiste schoenen draagt voor een training op harde ondergrond kunnen langzamerhand sportblessures ontstaan.

Bij een sportblessure is het in de meeste gevallen belangrijk om genoeg rust te nemen voor het herstel van de spier, pees het gewricht of bot. In sommige gevallen kan na verloop van tijd beweging juist weer goed zijn om het lichaam aan te sterken.

Herstel van een blessure

Het is bij iedere sportblessure belangrijk om genoeg tijd te nemen voor genezing. In de periode van rust kun je na verloop van tijd vaak al wat kleine oefeningen proberen.

Een goede opbouw is hierbij van groot belang zodat het lichaam goed kan wennen aan de oefeningen. Dit is voor ieder lichaamsdeel anders en het is dan ook belangrijk om hier genoeg informatie over in te winnen.

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.