Home » Sportblessure behandelen » Tenniselleboog behandelen

Tenniselleboog behandelen

Heb je last van een tenniselleboog? Ontdek dan de kracht van lasertherapie.

Met deze innovatieve behandeling verlicht je pijnklachten direct en versnel je het herstel.

Ontdek hoe het werkt!

Een tenniselleboog behandelen is voortaan eenvoudig. Met lasertherapie ben je snel van je sportblessure af. In Amerika maken oa professionele golfers, basketballers en honkbalteams (zoals de Dodgers) gebruik van de techniek.

Lasertherapie Nederland helpt ook jou snel van je klachten af.

Lasers bewijzen op verschillende terreinen hun waarde. Bij het laseren van ogen, de aanpak van huidklachten, en nu ook de behandeling van sportblessures blijkt het effectiever dan alternatieven. 

Hoe zou een traditionele behandeling van je blessure eruit zien? Met een combinatie van rust en therapie krijgt je herstel vorm. Bij pijnklachten biedt pijnmedicatie uitkomst.

Lasertherapie bij een tenniselleboog 

Bij lasertherapie kunnen onze fysiotherapeuten werken van binnenuit. De laser komt precies op de plek waar je klachten optreden. Pijn wordt direct verlicht. Daardoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk oefeningen intensiever uit te voeren.

Lasertherapie heeft nog een ander voordeel: het heeft een ontstekingsremmende werking en stimuleert het herstellend vermogen van de cellen. Daardoor genees je sneller. Dus juist bij een ontstoken gewricht is lasertherapie van grote meerwaarde.

De combinatie van gerichte behandeling + pijnverlichting + belastbaarheid maakt lasertherapie zo effectief. Je herstelt tot 3 keer sneller van een tenniselleboog.

In het kort

  • Effectieve pijndemping & sneller herstel
  • Resultaten na 3 tot 5 behandelingen

Advies op maat

Bij iedere sportblessure stellen we een behandelplan samen. Wil je weten hoe een behandeling voor jou eruit ziet? Maak vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek. We zetten graag alle mogelijkheden voor je op een rij. 

Een tenniselleboog is een aandoening die vaak voorkomt. En anders dan de naam doet vermoeden hebben niet alleen tennissers hiermee te maken.

Een tenniselleboog is eenvoudig te herkennen. De pijn is voelbaar aan de buitenkant van de elleboog. Deze pijn straalt vaak uit naar de pols en de onderarm. Pijn voel je vooral wanneer je de spieren in je hand of pols aanspant, bijvoorbeeld als je iets wil oppakken.

De pijn komt door een ontsteking van de peesaanhechting aan de buitenkant van de elleboog.  De naam tenniselleboog ontstond doordat veel tennissers hiermee te maken kregen door het spelen met zware houten rackets. Vandaag de dag komt het ook veel voor bij mensen die niet tennissen. Het komt voor bij het maken van repetitieve bewegingen met de hand, pols of voorarm, waardoor overbelasting ontstaat. Ongeveer 2 procent van de Nederlanders heeft last van deze aandoening.

Klachten tenniselleboog

Een van de belangrijkste symptomen van een tenniselleboog is pijn aan de buitenkant van de elleboog. Hier zitten spieren, die de pols en vingers strekken vast aan de bovenarm. Vooral bij het herhalen van bepaalde bewegingen met je hand, pols of voorarm kan je last krijgen van een tenniselleboog. Tijdens deze bewegingen voel je dan pijn. Vaak verdwijnen de klachten vanzelf, maar het kan lang duren voordat het zover is. Sommige mensen lopen hier maar liefst 1,5 jaar mee rond.

Oorzaken tenniselleboog

Tenniselleboog

De pijnklachten zetten op wanneer je de strekspieren van de pols en vingers overbelast. Je kan dus last krijgen bij het tennissen, maar het is ook mogelijk om een tenniselleboog te krijgen van activiteiten zoals het omdraaien van een sleutel in een slot, schroevendraaien, iets optillen, iemand een hand geven of een doek uitwringen.

Het gaat in principe om alle handelingen met een combinatie van een knijpbeweging met je hand en een draaibeweging met je arm. Een tenniselleboog kan ineens ontstaan, maar het is ook mogelijk dat de pijnklachten er geleidelijk in sluipen.

Lastertherapie bij tenniselleboog

Een tenniselleboog wordt vaak een langdurige klacht die steeds weer opkomt als je de belasting opvoert. Dus het gaat redelijk goed en je gaat een uurtje in de tuin werken. Of het gaat redelijk goed en je wilt een muur schilderen of een andere klus.

Door behandeling met de Laser herstelt de peesaanhechting op celniveau en komen deze recidiverende klachten niet meer terug.

Met een Laserbehandeling van 8 behandelingen in 3 weken ben je met 3 weken langdurig van de klachten af. En kan je de belasting van de arm weer gaan opbouwen.

Behandeling bestaat uit 5 minuten met 10-15 Watt laser behandeling gevolgd door oefeningen eventueel Dry n Needling en tape. Juist de combinatie van fysiotherapie en Lasertherapie geven dit snelle resultaat.

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Door Corona en overbelasting heb ik long-Covid ontwikkeld. Ik was totaal uitgeput. Ik ben gestart met fysio- en ergotherapie. Lasertherapie heeft een behoorlijke boost gegeven aan mijn herstel. Na enkele lichte bijwerkingen voelde ik mij na elke behandeling sterker. Minder moe, meer energie en de onregelmatige ademhaling en verstoorde nachtrust verdwenen. Ik kreeg een positieve stemming en ik geniet weer van wat ik doe. Mijn belastbaarheid is merkbaar toegenomen. Cognitief kan ik mij langer concentreren en weer combinaties maken. Lasertherapie bij praktijk Hoogendoorn is beproefd. De door hen gegeven informatie en hun betrokkenheid bij het verloop na elke behandeling gaf mij vertrouwen. Ook voor mij geldt nu: lasertherapie met resultaat. Aanbevolen!
Marianne S.