Home » Sportblessure behandelen » Knieblessure behandelen

Knieblessure behandelen

Heb je last van een knieblessure? Ontdek dan de kracht van lasertherapie.

Met deze innovatieve behandeling verlicht je pijnklachten direct en versnel je het herstel.

Ontdek hoe het werkt!

Een knieblessure behandelen is voortaan eenvoudig. Met lasertherapie ben je snel van je sportblessure af. In Amerika maken oa professionele golfers, basketballers en honkbalteams (zoals de Dodgers) gebruik van de techniek.

Lasertherapie Nederland helpt ook jou snel van je klachten af.

Lasers bewijzen op verschillende terreinen hun waarde. Bij het laseren van ogen, de aanpak van huidklachten, en nu ook de behandeling van sportblessures blijkt het effectiever dan alternatieven. 

Hoe zou een traditionele behandeling van je blessure eruit zien? Met een combinatie van rust en therapie krijgt je herstel vorm. Bij pijnklachten biedt pijnmedicatie uitkomst.

Lasertherapie bij een knieblessure 

Bij lasertherapie kunnen onze fysiotherapeuten werken van binnenuit. De laser komt precies op de plek waar je klachten optreden. Pijn wordt direct verlicht. Daardoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk oefeningen intensiever uit te voeren.

Lasertherapie heeft nog een ander voordeel: het heeft een ontstekingsremmende werking en stimuleert het herstellend vermogen van de cellen. Daardoor genees je sneller. Dus juist bij een ontstoken gewricht is lasertherapie van grote meerwaarde.

De combinatie van gerichte behandeling + pijnverlichting + belastbaarheid maakt lasertherapie zo effectief. Je herstelt tot 3 keer sneller van een knieblessure.

In het kort

  • Effectieve pijndemping & sneller herstel
  • Resultaten na 3 tot 5 behandelingen
  • Proefbehandeling: niet tevreden? Geld terug

Advies op maat

Bij iedere sportblessure stellen we een behandelplan samen. Wil je weten hoe een behandeling voor jou eruit ziet? Maak vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek. We zetten graag alle mogelijkheden voor je op een rij. 

Als je last hebt van een knieblessure dan heb je last van letsel aan het kniegewricht. Knieën zijn heel gevoelig en knieblessures komen dan ook regelmatig voor.

Vaak gebeurt dit door een verdraaiing of overbelasting van de knie. Hierdoor ontstaan beschadigingen of scheuren in de kniebanden, het kapsel, het kraakbeen of in de meniscus.

Mensen met een knieblessure hebben pijn in de knie met het maken van bepaalde bewegingen of zonder te bewegen en voelen een belemmering als ze de knie proberen te buigen of te strekken.

Het is ook mogelijk dat de knie opzwelt of warm wordt. Sommigen hebben het gevoel dat de knie op slot zit of voelen krachtverlies en hebben daardoor het gevoel door hun knieën te zakken.

Veelvoorkomende knieblessures

Er zijn heel veel verschillende knieblessures, maar de meest voorkomende zijn een blessure aan de meniscus, een kniefractuur, een gescheurde kruisband, een knie uit de kom of pijn rondom de knieschijf.

Bij een blessure aan de meniscus wordt de knie geleidelijk dik en heb je een beperkte bewegingsvrijheid. Bij een kniefractuur heb je een dikke knie, kan je niet opstaan en hoor je de knie bij elke beweging kraken.

Een gescheurde kruisband zorgt ervoor dat je niet stabiel kan lopen, maar je knie wordt niet extreem dik en doet weinig pijn. Als je knie uit de kom is dan schuift de plek naar de kant met de minste weerstand.

Je kan de knieschijf eenvoudig terugdrukken, maar een verschuiving kan zorgen voor aanvullende fracturen en afgescheurde banden. Pijn rond en achter de knieschijf komt door overbelasting van de spier- en peesaanhechtingen.

Oorzaken knieblessures

Een knieblessure kan meerdere oorzaken hebben, maar komt vooral vaak door overbelasting. Zoals te intensief trainen tijdens het hardlopen of het beoefenen van een andere sport. Daarnaast kan het dragen van slechte- of verkeerde schoenen ook bijdragen aan knieblessures.

Een schoen met een goede demping werkt het beste om de druk op je knieën op te vangen. Maar ook een beschadigde knieschijf, een verkeerde loophouding of te weinig spieren in je dijbenen kunnen deze blessure veroorzaken.

Is je knie verdraait of verstuikt? Dan is behandeling met lasertherapie zeer effectief. Het verminderen van de zwelling en pijn neemt direct af. Daardoor verloopt je herstel tot 2 keer zo snel.

Is er sprake van gescheurd kniebanden, of meniscus en heeft de orthopeed vastgesteld dat er geen operatie noodzakelijk is? Ook dan helpt behandeling met lasertherapie je aan een sneller herstel. Door de geblesseerde knie te behandelend met lasertherapie kunnen de kniebanden weer aan elkaar groeien. Normaal kost dit 6-12 maanden. Met de laser versnel je dit proces. Al na 3 maanden kun je de knie pijnvrij belasten. Ook het opbouwen van je sportactiviteiten is dan weer mogelijk. 

Ervaar het zelf

Maak vrijblijvend kennis met lasertherapie. Niet tevreden na je proefbehandeling? Dan storten wij je geld terug. Ervaar zelf de kracht van lasertherapie. Maak direct een afspraak.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Artrose in de knieën - Barbara

"Zeer professionele behandeling, en super vriendelijk personeel. De laserbehandeling zelf was pijnloos met direct merkbare verlichting in het behandelde gebied."

Hernia - Martijn

"Ruim tien jaar geleden kreeg ik een hernia, twee jaar laten en tweede. Ik werd twee keer geopereerd, maar de pijnklachten bleven. Ik heb alles geprobeerd: van acupunctuur tot body stress release. Niets hielp. Na een eerste lasertherapiebehandeling voelde ik direct verschil. Mensen geloven me soms niet, maar ik kan in principe alles weer. Dat had ik echt niet verwacht."

Lees het complete verhaal van Martijn.

Artrose in de vingers - Joke

"Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik artrose in mijn vingers. Mijn vader en moeder hebben het ook, dus het kan iets genetisch zijn. Een geneesmiddel is er niet, en de alternatieve behandelingen werken vaak maar tijdelijk. Mijn man hoorde via zijn netwerk over lasertherapie. Ik heb de eerste behandeling gevolgd en voelde direct verschil. Het is niet alleen de pijn die minder is, ik heb ook meer kracht in mijn vingers. Daar word ik heel blij van. ”

Lees het complete verhaal van Joke. 

Heupklachten - Dick

"In augustus 2018 ben ik uit de mast van mijn boot gevallen op mijn heup en heb daarna pijn bij het lopen gekregen. ( 9 holes lopen op de golfbaan ging na 3 holes niet meer). Normaal heb ik na 2 weken geen pijn meer maar deze keer ging de pijn niet over. In maart 2019 ben ik door Caroline geholpen met Dry Needling techniek. Dit verlichtte de pijn slechts 2 dagen. Vervolgens heb ik een laser behandeling gekregen van 10 minuten op 8 watt vermogen. Dit hielp meteen en ik kon met gemak daarna 18 holes lopen."