Home » Sportblessure behandelen » Knieblessure behandelen

Knieblessure behandelen

Heb je last van een knieblessure? Ontdek dan de kracht van lasertherapie.

Met deze innovatieve behandeling verlicht je pijnklachten direct en versnel je het herstel.

Ontdek hoe het werkt!

Een knieblessure behandelen is voortaan eenvoudig. Met lasertherapie ben je snel van je sportblessure af. In Amerika maken oa professionele golfers, basketballers en honkbalteams (zoals de Dodgers) gebruik van de techniek.

Lasertherapie Nederland helpt ook jou snel van je klachten af.

Lasers bewijzen op verschillende terreinen hun waarde. Bij het laseren van ogen, de aanpak van huidklachten, en nu ook de behandeling van sportblessures blijkt het effectiever dan alternatieven. 

Hoe zou een traditionele behandeling van je blessure eruit zien? Met een combinatie van rust en therapie krijgt je herstel vorm. Bij pijnklachten biedt pijnmedicatie uitkomst.

Lasertherapie bij een knieblessure 

Bij lasertherapie kunnen onze fysiotherapeuten werken van binnenuit. De laser komt precies op de plek waar je klachten optreden. Pijn wordt direct verlicht. Daardoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk oefeningen intensiever uit te voeren.

Lasertherapie heeft nog een ander voordeel: het heeft een ontstekingsremmende werking en stimuleert het herstellend vermogen van de cellen. Daardoor genees je sneller. Dus juist bij een ontstoken gewricht is lasertherapie van grote meerwaarde.

De combinatie van gerichte behandeling + pijnverlichting + belastbaarheid maakt lasertherapie zo effectief. Je herstelt tot 3 keer sneller van een knieblessure.

In het kort

  • Effectieve pijndemping & sneller herstel
  • Resultaten na 3 tot 5 behandelingen

Advies op maat

Bij iedere sportblessure stellen we een behandelplan samen. Wil je weten hoe een behandeling voor jou eruit ziet? Maak vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek. We zetten graag alle mogelijkheden voor je op een rij. 

Als je last hebt van een knieblessure dan heb je last van letsel aan het kniegewricht. Knieën zijn heel gevoelig en knieblessures komen dan ook regelmatig voor.

Vaak gebeurt dit door een verdraaiing of overbelasting van de knie. Hierdoor ontstaan beschadigingen of scheuren in de kniebanden, het kapsel, het kraakbeen of in de meniscus.

Mensen met een knieblessure hebben pijn in de knie met het maken van bepaalde bewegingen of zonder te bewegen en voelen een belemmering als ze de knie proberen te buigen of te strekken.

Het is ook mogelijk dat de knie opzwelt of warm wordt. Sommigen hebben het gevoel dat de knie op slot zit of voelen krachtverlies en hebben daardoor het gevoel door hun knieën te zakken.

Veelvoorkomende knieblessures

Er zijn heel veel verschillende knieblessures, maar de meest voorkomende zijn een blessure aan de meniscus, een kniefractuur, een gescheurde kruisband, een knie uit de kom of pijn rondom de knieschijf.

Bij een blessure aan de meniscus wordt de knie geleidelijk dik en heb je een beperkte bewegingsvrijheid. Bij een kniefractuur heb je een dikke knie, kan je niet opstaan en hoor je de knie bij elke beweging kraken.

Een gescheurde kruisband zorgt ervoor dat je niet stabiel kan lopen, maar je knie wordt niet extreem dik en doet weinig pijn. Als je knie uit de kom is dan schuift de plek naar de kant met de minste weerstand.

Je kan de knieschijf eenvoudig terugdrukken, maar een verschuiving kan zorgen voor aanvullende fracturen en afgescheurde banden. Pijn rond en achter de knieschijf komt door overbelasting van de spier- en peesaanhechtingen.

Oorzaken knieblessures

Een knieblessure kan meerdere oorzaken hebben, maar komt vooral vaak door overbelasting. Zoals te intensief trainen tijdens het hardlopen of het beoefenen van een andere sport. Daarnaast kan het dragen van slechte- of verkeerde schoenen ook bijdragen aan knieblessures.

Een schoen met een goede demping werkt het beste om de druk op je knieën op te vangen. Maar ook een beschadigde knieschijf, een verkeerde loophouding of te weinig spieren in je dijbenen kunnen deze blessure veroorzaken.

Is je knie verdraait of verstuikt? Dan is behandeling met lasertherapie zeer effectief. Het verminderen van de zwelling en pijn neemt direct af. Daardoor verloopt je herstel tot 2 keer zo snel.

Is er sprake van gescheurd kniebanden, of meniscus en heeft de orthopeed vastgesteld dat er geen operatie noodzakelijk is? Ook dan helpt behandeling met lasertherapie je aan een sneller herstel. Door de geblesseerde knie te behandelend met lasertherapie kunnen de kniebanden weer aan elkaar groeien. Normaal kost dit 6-12 maanden. Met de laser versnel je dit proces. Al na 3 maanden kun je de knie pijnvrij belasten. Ook het opbouwen van je sportactiviteiten is dan weer mogelijk. 

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Door Corona en overbelasting heb ik long-Covid ontwikkeld. Ik was totaal uitgeput. Ik ben gestart met fysio- en ergotherapie. Lasertherapie heeft een behoorlijke boost gegeven aan mijn herstel. Na enkele lichte bijwerkingen voelde ik mij na elke behandeling sterker. Minder moe, meer energie en de onregelmatige ademhaling en verstoorde nachtrust verdwenen. Ik kreeg een positieve stemming en ik geniet weer van wat ik doe. Mijn belastbaarheid is merkbaar toegenomen. Cognitief kan ik mij langer concentreren en weer combinaties maken. Lasertherapie bij praktijk Hoogendoorn is beproefd. De door hen gegeven informatie en hun betrokkenheid bij het verloop na elke behandeling gaf mij vertrouwen. Ook voor mij geldt nu: lasertherapie met resultaat. Aanbevolen!
Marianne S.