Artrose behandelen

Artrose is een veel voorkomende aandoening. Meestal treft het mensen op leeftijd, maar het kan ook voorkomen bij jongere mensen. Herstel van artrose is zeldzaam. Met lasertherapie kun je wel de klachten verminderen.

De meest voorkomende plekken waar artrose zich voordoet zijn de knie, de heup, duim, de eindkootjes van de vingers of de grote teen. De oorzaken variëren. Zo kan erfelijkheid een rol spelen, langdurig zware belasting, of een eerdere blessure.

Wat is artrose?

Artrose ontstaat als het kraakbeen rondom een gewricht is beschadigd of afgebrokkeld. Daardoor neemt de schokdempende werking af. Daardoor gaan de botten over elkaar heen glijden en dat doet pijn of veroorzaakt stijfheid.

Van artrose herstel je meestal niet. Wel kun je de pijn of stijfheid verminderen, bijvoorbeeld via lasertherapie. De laser stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam. Daarnaast werkt die ontstekingsremmend, waardoor de pijn vermindert. Een mooie aanvulling op een eventueel bestaande behandeling dus.

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.