Home » Sportblessure behandelen » Hamstringblessure behandelen

Hamstringblessure behandelen

Heb je last van een hamstringblessure? Ontdek dan de kracht van lasertherapie.

Met deze innovatieve behandeling verlicht je pijnklachten direct en versnel je het herstel.

Ontdek hoe het werkt!

Een hamstringblessure behandelen is voortaan eenvoudig. Met lasertherapie ben je snel van je sportblessure af. In Amerika maken oa professionele golfers, basketballers en honkbalteams (zoals de Dodgers) gebruik van de techniek.

Lasertherapie Nederland helpt ook jou snel van je klachten af.

Lasers bewijzen op verschillende terreinen hun waarde. Bij het laseren van ogen, de aanpak van huidklachten, en nu ook de behandeling van sportblessures blijkt het effectiever dan alternatieven. 

Hoe zou een traditionele behandeling van je blessure eruit zien? Met een combinatie van rust en therapie krijgt je herstel vorm. Bij pijnklachten biedt pijnmedicatie uitkomst.

Lasertherapie bij een hamstringblessure 

Bij lasertherapie kunnen onze fysiotherapeuten werken van binnenuit. De laser komt precies op de plek waar je klachten optreden. Pijn wordt direct verlicht. Daardoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk oefeningen intensiever uit te voeren.

Lasertherapie heeft nog een ander voordeel: het heeft een ontstekingsremmende werking en stimuleert het herstellend vermogen van de cellen. Daardoor genees je sneller. Dus juist bij een ontstoken gewricht is lasertherapie van grote meerwaarde.

De combinatie van gerichte behandeling + pijnverlichting + belastbaarheid maakt lasertherapie zo effectief. Je herstelt tot 3 keer sneller van een hamstringblessure.

In het kort

  • Effectieve pijndemping & sneller herstel
  • Resultaten na 3 tot 5 behandelingen

Advies op maat

Bij iedere sportblessure stellen we een behandelplan samen. Wil je weten hoe een behandeling voor jou eruit ziet? Maak vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek. We zetten graag alle mogelijkheden voor je op een rij. 

Hamstrings zijn spieren die aan de achterkant van het bovenbeen zitten. Als iemand pijn heeft aan de achterzijde van het bovenbeen dan spreek je van een hamstringblessure.

Het is ook mogelijk dat de plek dik en blauw wordt.  Bij een acute hamstringblessure voel je dan ineens een felle pijn. Bij een chronische blessure komen de pijnklachten geleidelijk. Deze blessure lopen mensen meestal op tijdens het sporten, zoals het trekken van een sprint, explosief rennen of explosief afremmen, wenden en keren. Maar het is ook mogelijk om een hamstringblessure in het dagelijkse leven op te lopen door een onverwachte beweging te maken.

Klachten hamstringblessure

De klachten bij een acute hamstringblessure zijn minder duidelijk dan bij een chronische hamstringblessure. Bij een chronische hamstringblessure zit de pijn echt in je hamstrings, maar bij een acute hamstringblessure zit de pijn rondom de bil en kan het naar de achterkant van de knie toe trekken. Klachten van een acute hamstringblessure zijn pijn bij het buigen van de knie bij weerstand, pijn tijdens of na een activiteit en pijn bij het rekken van de hamstrings. Maar het is ook mogelijk dat je last hebt van kramp aan de achterkant van je bovenbeen en last hebt van krachtverlies. Het is zelfs mogelijk dat je last hebt van pijn bij het zitten, omdat je hamstrings vastzitten aan de zitbeenknobbel.

Ernst van hamstringblessure

Hamstringblessure

Je kan de ernst van de blessure opdelen in verschillende graden: van graad 0 tot graad 3. Bij graad 0 zijn de klachten minimaal en bij graad 3 is de hamstringblessure heel ernstig.

Bij graad 0 heb je in het dagelijks leven geen last van pijn in je hamstring of last van een zwelling. Het is wel mogelijk dat de hamstrings gevoelig zijn en dat het tijdens het sporten een beetje trekt. Er is geen schade aan de spiervezels.

Bij graad 1 worden de klachten iets ernstiger en kan je pijn ervaren bij het buigen van je been, maar heb je weinig last tijdens het wandelen. Ook heb je geen zwelling en is de plek hoogstens gevoelig. Bij graad 1 heb je een beetje schade aan de spiervezels.

Bij graad 2 heb je al behoorlijke schade hieraan en is het drukken op de hamstring pijnlijk. Ook kan je een zwelling of verkleuring zien op de gevoelige plek. Wandelen en fietsen is pijnlijk en je kan je knie moeilijk buigen.

Bij graad 3 heb je jouw hamstring gescheurd en kan je de spier niet meer aanspannen. Lopen is pijnlijk en de pijn straalt uit naar de spieren naast je bovenbeen. Ook heb je een zwelling en mogelijke verkleuring aan de achterkant van je bovenbeen.

Lasertherapie hamstringblessure

De Hamstring is een grote spier en de behandelingsduur is afhankelijk van de ernst  van spierscheur. Met de Laser wordt de spier behandeld met 5 minuten op 15-20 watt. De behandeling vindt 5 tot 8 keer plaats in 3 weken.

In combinatie met de Lasertherapie is er fysiotherapie met rekoefeningen, Dry Needling en tape ter ondersteuning van het herstelproces.

Lees meer over de combinatie van lasertherapie met fysiotherapie.

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Door Corona en overbelasting heb ik long-Covid ontwikkeld. Ik was totaal uitgeput. Ik ben gestart met fysio- en ergotherapie. Lasertherapie heeft een behoorlijke boost gegeven aan mijn herstel. Na enkele lichte bijwerkingen voelde ik mij na elke behandeling sterker. Minder moe, meer energie en de onregelmatige ademhaling en verstoorde nachtrust verdwenen. Ik kreeg een positieve stemming en ik geniet weer van wat ik doe. Mijn belastbaarheid is merkbaar toegenomen. Cognitief kan ik mij langer concentreren en weer combinaties maken. Lasertherapie bij praktijk Hoogendoorn is beproefd. De door hen gegeven informatie en hun betrokkenheid bij het verloop na elke behandeling gaf mij vertrouwen. Ook voor mij geldt nu: lasertherapie met resultaat. Aanbevolen!
Marianne S.