Home » Sportblessure behandelen » Liesblessure behandelen

Liesblessure behandelen

Heb je last van een achillespeesblessure? Ontdek dan de kracht van lasertherapie.

Met deze innovatieve behandeling verlicht je pijnklachten direct en versnel je het herstel.

Ontdek hoe het werkt!

Een achillespeesblessure behandelen is voortaan eenvoudig. Met lasertherapie ben je snel van je sportblessure af. In Amerika maken oa professionele golfers, basketballers en honkbalteams (zoals de Dodgers) gebruik van de techniek.

Lasertherapie Nederland helpt ook jou snel van je klachten af.

Lasers bewijzen op verschillende terreinen hun waarde. Bij het laseren van ogen, de aanpak van huidklachten, en nu ook de behandeling van sportblessures blijkt het effectiever dan alternatieven. 

Hoe zou een traditionele behandeling van je blessure eruit zien? Met een combinatie van rust en therapie krijgt je herstel vorm. Bij pijnklachten biedt pijnmedicatie uitkomst.

Lasertherapie bij een achillespeesblessure 

Bij lasertherapie kunnen onze fysiotherapeuten werken van binnenuit. De laser komt precies op de plek waar je klachten optreden. Pijn wordt direct verlicht. Daardoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk oefeningen intensiever uit te voeren.

Lasertherapie heeft nog een ander voordeel: het heeft een ontstekingsremmende werking en stimuleert het herstellend vermogen van de cellen. Daardoor genees je sneller. Dus juist bij een ontstoken gewricht is lasertherapie van grote meerwaarde.

De combinatie van gerichte behandeling + pijnverlichting + belastbaarheid maakt lasertherapie zo effectief. Je herstelt tot 3 keer sneller van een achillespeesblessure.

In het kort

  • Effectieve pijndemping & sneller herstel
  • Resultaten na 3 tot 5 behandelingen

Advies op maat

Bij iedere sportblessure stellen we een behandelplan samen. Wil je weten hoe een behandeling voor jou eruit ziet? Maak vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek. We zetten graag alle mogelijkheden voor je op een rij. 

De typische liesblessure is een vervelende blessure. De klachten zijn vaak hardnekkig en kunnen lang voortslepen. De blessure ontstaat in de meeste gevallen door overbelasting. In een enkel geval ontstaan de klachten door een (klein) ongeval met de liesspieren.

Wat is een liesblessure?

Je merkt de blessure op door klachten in de lies; aan de binnen- en onderzijde van het schaambeen. De eerste verschijnselen merk je meestal op de ochtend ná een inspanning. Het begint vaak met alleen maar stijfheid en wat pijn bij druk op het schaambeen.  Maar de klachten kunnen snel verergeren als je ze niet serieus neemt en je spieren blijft belasten.  Blessures aan de lies komen vaak voor bij voetballers. Door de explosieve bewegingen en het vele schieten. De traditionele liesblessure wordt daarom ook wel eens een voetballerslies genoemd.

Hoe herken je een liesblessure?

De klachten zijn in het begin niet zo heftig, maar dit kan overgaan in een periode met pijn bij zowel de sportinspanning als achteraf. De pijn is daarna eigenlijk constant aanwezig bij inspanning en heeft direct invloed op de sportprestaties. Als dit langer doorsuddert krijg je een continue pijn en belemmert dit je prestaties zoveel, dat sporten eigenlijk niet meer mogelijk is.

Welke factoren spelen een rol?

Liesblessure

Spieren zijn kwetsbaar als er ineens veel druk en spanning op komt te staan. Je spieren moeten genoeg kracht hebben voor de activiteiten die je onderneemt. Het is daarom belangrijk om spierkracht geleidelijk op te bouwen. Zo krijgen je spieren voldoende tijd en training om sterk te worden. Je ziet beduidend vaker liesklachten aan het begin van het sportseizoen, als er ineens weer druk getraind wordt na een zomervakantie van relatieve rust.

Lasertherapie  bij een liesblessure

Het is belangrijk de klachten op tijd te herkennen en serieus te nemen. Blijven trainen zonder aanpassingen kan zorgen voor blijvende schade.  Het advies is wel om te blijven bewegen, maar wel volgens een aangepaste trainingsschema. Het is belangrijk dat tijdens de oefeningen en trainingen de klachten niet toenemen. Vooral oefeningen die erop gericht zijn om de spierconditie te verbeteren zijn belangrijk. Vooral omdat deze blessure vaak terug komt.

Fysiotherapie liesblessure

Een laserbehandeling is een unieke aanvulling op het reguliere fysiotherapie programma. Behandeling van een acute peesblessure met de Lightforce Laser ziet er als volgt uit: een behandeling van 5-10 minuten met 10-15 Watt  gevolgd door rek en spieroefeningen om de spier weer sterker te maken. Na deze oefeningen nog een behandeling van 3 minuten met de laser.

Aantal behandelingen

Het totaal aantal benodigde behandelingen bij een acute blessure is 3 tot 5 behandelingen in 2 weken. Bij een langdurige klachten (langer dan 3 maanden) zijn  5 tot 8 behandelingen nodig  in 3 weken.

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Door Corona en overbelasting heb ik long-Covid ontwikkeld. Ik was totaal uitgeput. Ik ben gestart met fysio- en ergotherapie. Lasertherapie heeft een behoorlijke boost gegeven aan mijn herstel. Na enkele lichte bijwerkingen voelde ik mij na elke behandeling sterker. Minder moe, meer energie en de onregelmatige ademhaling en verstoorde nachtrust verdwenen. Ik kreeg een positieve stemming en ik geniet weer van wat ik doe. Mijn belastbaarheid is merkbaar toegenomen. Cognitief kan ik mij langer concentreren en weer combinaties maken. Lasertherapie bij praktijk Hoogendoorn is beproefd. De door hen gegeven informatie en hun betrokkenheid bij het verloop na elke behandeling gaf mij vertrouwen. Ook voor mij geldt nu: lasertherapie met resultaat. Aanbevolen!
Marianne S.