Home » Sportblessure behandelen » Achillespeesblessure behandelen

Achillespeesblessure behandelen

Heb je last van een achillespeesblessure? Ontdek dan de kracht van lasertherapie.

Met deze innovatieve behandeling verlicht je pijnklachten direct en versnel je het herstel.

Ontdek hoe het werkt!

Een achillespeesblessure behandelen is voortaan eenvoudig. Met lasertherapie ben je snel van je sportblessure af. In Amerika maken oa professionele golfers, basketballers en honkbalteams (zoals de Dodgers) gebruik van de techniek.

Lasertherapie Nederland helpt ook jou snel van je klachten af.

Lasers bewijzen op verschillende terreinen hun waarde. Bij het laseren van ogen, de aanpak van huidklachten, en nu ook de behandeling van sportblessures blijkt het effectiever dan alternatieven. 

Hoe zou een traditionele behandeling van je blessure eruit zien? Met een combinatie van rust en therapie krijgt je herstel vorm. Bij pijnklachten biedt pijnmedicatie uitkomst.

Lasertherapie bij een achillespeesblessure 

Bij lasertherapie kunnen onze fysiotherapeuten werken van binnenuit. De laser komt precies op de plek waar je klachten optreden. Pijn wordt direct verlicht. Daardoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk oefeningen intensiever uit te voeren.

Lasertherapie heeft nog een ander voordeel: het heeft een ontstekingsremmende werking en stimuleert het herstellend vermogen van de cellen. Daardoor genees je sneller. Dus juist bij een ontstoken gewricht is lasertherapie van grote meerwaarde.

De combinatie van gerichte behandeling + pijnverlichting + belastbaarheid maakt lasertherapie zo effectief. Je herstelt tot 3 keer sneller van een achillespeesblessure.

In het kort

  • Effectieve pijndemping & sneller herstel
  • Resultaten na 3 tot 5 behandelingen
  • Proefbehandeling: niet tevreden? Geld terug

Advies op maat

Bij iedere sportblessure stellen we een behandelplan samen. Wil je weten hoe een behandeling voor jou eruit ziet? Maak vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek. We zetten graag alle mogelijkheden voor je op een rij. 

De achillespees zit in je onderbeen en verbindt de kuitspieren met de hiel. Deze pees zorgt ervoor dat je kan lopen, waardoor een blessure aan de achillespees extra vervelend is.

Bij de achillespeesblessure is de achillespees overbelast en ontstaan beschadigingen in het peesweefsel. Veel mensen krijgen deze blessure door herhaalde of langdurige belasting, zoals hardlopen of wandelen.

Rust nemen tussen activiteiten is erg belangrijk om deze blessure of andere blessures te voorkomen. Maar het is ook mogelijk om een achillespeesblessure op te lopen door niet genoeg te bewegen, waardoor je pees minder sterk wordt. Meestal krijgen mensen tussen de 30 en 60 jaar last van deze blessure.

Klachten achillespeesblessure

Een achillespeesblessure kan leiden tot vervelende klachten. De eerste klacht is vaak pijn of stijfheid van de pees bij het opstaan. Vaak gebeurt dit in de ochtend nadat je veel hebt bewogen. De achillespees kan dan dik of rood zijn. Vaak verdwijnt de pijn snel weer, maar het kan ook chronisch worden. Op dat moment voel je ook pijn en stijfheid tijdens de warming-up en meteen na een activiteit.

Als het nog erger wordt dan voel je de pijn en stijfheid niet alleen tijdens de warming-up en na een activiteit, maar ook tijdens het uitvoeren van de activiteit. De achillespeesblessure kan verergeren als je de pees niet sterker maakt. Dit leidt uiteindelijk tot constante pijn tijdens een activiteit en meerdere dagen erna en het is zelfs mogelijk dat je altijd pijn hebt tijdens activiteiten in het dagelijks leven, zoals wandelen.

Oorzaken achillespeesblessure

Vaak wordt een achillespeesblessure veroorzaakt door te veel te sporten en te weinig rust tussendoor te nemen, waardoor je de pees overbelast. Maar er zijn nog meer oorzaken, zoals het dragen van slechte schoenen tijdens activiteiten of het sporten met een voetafwijking, zoals doorgezakte voeten of instabiele enkels.  Andere oorzaken zijn een verschil in beenlengte, stijve kuitspieren, instabiliteit van de enkels en een harde ondergrond als je gaat sporten. Ook overgewicht of een afwijking in de stand van je voet kunnen oorzaken zijn. Verder kan een achillespeesblessure ook optreden als je ongetraind heel fanatiek gaat sporten.

Lasertherapie bij achillespeesblessure

Door behandeling met de Laser versnel je het herstel van de Achilles pees.

De behandeling bestaat uit 3 tot 5 minuten laser met de Lightforce laser 10-15 Watt. Het aantal behandelingen bij kortdurende klachten < 3 maanden 3 tot 5 in 2 weken. Bij klachten langer dan 3 maanden doen we 5 tot 8 behandelingen in 3 weken.

3x sneller resultaat

Na de behandeling krijgt u oefeningen en tape ter ondersteuning ook kan mogelijk gebruik worden gemaakt van Dry Needling. Door de combinatie van Lasertherapie en Fysiotherapie is het Herstel 3 keer sneller dan zonder de Laser behandeling.

Wil je zelf eens de krachtige werking van lasertherapie ervaren? Probeer het eens uit. Merk je na de eerste afspraak geen effect, dan was die gratis. Neem contact op.

Ervaar het zelf

Maak vrijblijvend kennis met lasertherapie. Niet tevreden na je proefbehandeling? Dan storten wij je geld terug. Ervaar zelf de kracht van lasertherapie. Maak direct een afspraak.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Artrose in de knieën - Barbara

"Zeer professionele behandeling, en super vriendelijk personeel. De laserbehandeling zelf was pijnloos met direct merkbare verlichting in het behandelde gebied."

Hernia - Martijn

"Ruim tien jaar geleden kreeg ik een hernia, twee jaar laten en tweede. Ik werd twee keer geopereerd, maar de pijnklachten bleven. Ik heb alles geprobeerd: van acupunctuur tot body stress release. Niets hielp. Na een eerste lasertherapiebehandeling voelde ik direct verschil. Mensen geloven me soms niet, maar ik kan in principe alles weer. Dat had ik echt niet verwacht."

Lees het complete verhaal van Martijn.

Artrose in de vingers - Joke

"Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik artrose in mijn vingers. Mijn vader en moeder hebben het ook, dus het kan iets genetisch zijn. Een geneesmiddel is er niet, en de alternatieve behandelingen werken vaak maar tijdelijk. Mijn man hoorde via zijn netwerk over lasertherapie. Ik heb de eerste behandeling gevolgd en voelde direct verschil. Het is niet alleen de pijn die minder is, ik heb ook meer kracht in mijn vingers. Daar word ik heel blij van. ”

Lees het complete verhaal van Joke. 

Heupklachten - Dick

"In augustus 2018 ben ik uit de mast van mijn boot gevallen op mijn heup en heb daarna pijn bij het lopen gekregen. ( 9 holes lopen op de golfbaan ging na 3 holes niet meer). Normaal heb ik na 2 weken geen pijn meer maar deze keer ging de pijn niet over. In maart 2019 ben ik door Caroline geholpen met Dry Needling techniek. Dit verlichtte de pijn slechts 2 dagen. Vervolgens heb ik een laser behandeling gekregen van 10 minuten op 8 watt vermogen. Dit hielp meteen en ik kon met gemak daarna 18 holes lopen."