Home » Hernia » Hernia verhelpen zonder operatie: mogelijk met lasertherapie

Hernia verhelpen zonder operatie: mogelijk met lasertherapie

Heb je meer dan 8 weken last van een hernia? Dan is de kans groot dat de mogelijkheid van een operatie wordt besproken. Een chirurg kan de beknelling tussen wervels oplossen, maar zo’n ingreep brengt risico’s met zich mee. Gelukkig is er een optie om de hernia te behandelen zonder operatie. Ontdek de kracht van lasertherapie.

Als je een hernia (hernia nuclei pulposi) hebt, ervaar je vaak een scherpe pijn in de bil of het been, uitstralend naar de voet. Sommige mensen hebben juist een doof gevoel. Dat komt doordat een uitstulping van de tussenwervelschijf tegen een zenuw drukt.

Wel of geen operatie?

Een hernia gaat vaak vanzelf weer over, als je maar voldoende beweegt. Maar wanneer je ernstige klachten hebt, is het logisch dat je een operatie overweegt. Via een operatie wordt de uitstulping verwijderd, waardoor de druk op de zenuw afneemt. 

Zo’n operatie is geen wondermiddel, er zijn risico’s zoals infecties en uitval in de benen. Ook vraagt de operatie een periode van herstel.

De oplossing die lasertherapie biedt

Wil je herstellen van een hernia zonder operatie? Dan kan lasertherapie daar een belangrijke bijdrage aan leveren. De lasertechniek vermindert je pijn en helpt je lichaam te herstellen, precies daar waar de hernia zit. Daardoor kun je effectief verder werken aan herstel, met behulp van fysiotherapie.

Ervaringen uit de praktijk

Lasertherapie kan operaties overbodig maken. Dat hebben we in de praktijk al meerdere keren gezien. Onze cliënt Martijn gaf een interview over zijn ervaring. Je kunt hier het complete verhaal lezen.

Een ervaringsverhaal is mooi, maar we laten je het liefste zelf ervaren of lasertherapie kan bijdragen aan de behandeling van jouw hernia.

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Tijdens ons eerste telefoongesprek was voor mij al duidelijk dat ik met iemand sprak die deskundig was. De uitleg, over de lasertherapie, was helder en ik kon gelukkig al meteen een afspraak maken. Alvorens de eerste behandeling begon werd mij exact uitgelegd hoe de laser werkte en hoe de behandeling er uit zou gaan zien. Ik had er wel vertrouwen in dat de pijn in mijn knie (artrose) met de tijd minder zou worden maar had nooit kunnen bedenken dat ik na de eerste sessie al pijnvrij naar huis kon rijden. Het is een aanrader voor alle mensen met pijn, die helaas niet doorverwezen worden door hun huisarts, die kennelijk niet weten, of niet willen weten, van deze lasertherapie!
John Brands - Utrecht