Home » Hernia » Hernia verhelpen zonder operatie: mogelijk met lasertherapie

Hernia verhelpen zonder operatie: mogelijk met lasertherapie

Heb je meer dan 8 weken last van een hernia? Dan is de kans groot dat de mogelijkheid van een operatie wordt besproken. Een chirurg kan de beknelling tussen wervels oplossen, maar zo’n ingreep brengt risico’s met zich mee. Gelukkig is er een optie om de hernia te behandelen zonder operatie. Ontdek de kracht van lasertherapie.

Als je een hernia (hernia nuclei pulposi) hebt, ervaar je vaak een scherpe pijn in de bil of het been, uitstralend naar de voet. Sommige mensen hebben juist een doof gevoel. Dat komt doordat een uitstulping van de tussenwervelschijf tegen een zenuw drukt.

Wel of geen operatie?

Een hernia gaat vaak vanzelf weer over, als je maar voldoende beweegt. Maar wanneer je ernstige klachten hebt, is het logisch dat je een operatie overweegt. Via een operatie wordt de uitstulping verwijderd, waardoor de druk op de zenuw afneemt. 

Zo’n operatie is geen wondermiddel, er zijn risico’s zoals infecties en uitval in de benen. Ook vraagt de operatie een periode van herstel.

De oplossing die lasertherapie biedt

Wil je herstellen van een hernia zonder operatie? Dan kan lasertherapie daar een belangrijke bijdrage aan leveren. De lasertechniek vermindert je pijn en helpt je lichaam te herstellen, precies daar waar de hernia zit. Daardoor kun je effectief verder werken aan herstel, met behulp van fysiotherapie.

Ervaringen uit de praktijk

Lasertherapie kan operaties overbodig maken. Dat hebben we in de praktijk al meerdere keren gezien. Onze cliënt Martijn gaf een interview over zijn ervaring. Je kunt hier het complete verhaal lezen.

Een ervaringsverhaal is mooi, maar we laten je het liefste zelf ervaren of lasertherapie kan bijdragen aan de behandeling van jouw hernia.

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Door Corona en overbelasting heb ik long-Covid ontwikkeld. Ik was totaal uitgeput. Ik ben gestart met fysio- en ergotherapie. Lasertherapie heeft een behoorlijke boost gegeven aan mijn herstel. Na enkele lichte bijwerkingen voelde ik mij na elke behandeling sterker. Minder moe, meer energie en de onregelmatige ademhaling en verstoorde nachtrust verdwenen. Ik kreeg een positieve stemming en ik geniet weer van wat ik doe. Mijn belastbaarheid is merkbaar toegenomen. Cognitief kan ik mij langer concentreren en weer combinaties maken. Lasertherapie bij praktijk Hoogendoorn is beproefd. De door hen gegeven informatie en hun betrokkenheid bij het verloop na elke behandeling gaf mij vertrouwen. Ook voor mij geldt nu: lasertherapie met resultaat. Aanbevolen!
Marianne S.