Home » Sportblessure behandelen » Zweepslag behandelen

Zweepslag behandelen

Heb je last van een zweepslag? Ontdek dan de kracht van lasertherapie.

Met deze innovatieve behandeling verlicht je pijnklachten direct en versnel je het herstel.

Ontdek hoe het werkt!

Een zweepslag behandelen is voortaan eenvoudig. Met lasertherapie ben je snel van je sportblessure af. In Amerika maken oa professionele golfers, basketballers en honkbalteams (zoals de Dodgers) gebruik van de techniek.

Lasertherapie Nederland helpt ook jou snel van je klachten af.

Lasers bewijzen op verschillende terreinen hun waarde. Bij het laseren van ogen, de aanpak van huidklachten, en nu ook de behandeling van sportblessures blijkt het effectiever dan alternatieven. 

Hoe zou een traditionele behandeling van je blessure eruit zien? Met een combinatie van rust en therapie krijgt je herstel vorm. Bij pijnklachten biedt pijnmedicatie uitkomst.

Lasertherapie bij een zweepslag 

Bij lasertherapie kunnen onze fysiotherapeuten werken van binnenuit. De laser komt precies op de plek waar je klachten optreden. Pijn wordt direct verlicht. Daardoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk oefeningen intensiever uit te voeren.

Lasertherapie heeft nog een ander voordeel: het heeft een ontstekingsremmende werking en stimuleert het herstellend vermogen van de cellen. Daardoor genees je sneller. Dus juist bij een ontstoken gewricht is lasertherapie van grote meerwaarde.

De combinatie van gerichte behandeling + pijnverlichting + belastbaarheid maakt lasertherapie zo effectief. Je herstelt tot 3 keer sneller van een zweepslag.

In het kort

  • Effectieve pijndemping & sneller herstel
  • Resultaten na 3 tot 5 behandelingen
  • Proefbehandeling: niet tevreden? Geld terug

Advies op maat

Bij iedere sportblessure stellen we een behandelplan samen. Wil je weten hoe een behandeling voor jou eruit ziet? Maak vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek. We zetten graag alle mogelijkheden voor je op een rij. 

Bij een zweepslag voel je ineens een harde tik tegen je kuit. Zoals de naam al doet vermoeden voelt het als een slag van een zweep. Het is zelfs mogelijk dat je iets hoort knappen en je voelt meteen een scherpe stekende of brandende pijn.

Bij zweepslag ontstaat een scheurtje in een spier, vaak is dit de kuitspier. Op de plek waar het scheurtje is ontstaan, voel je de pijn. De scheur in de spier ontstaat vaak tijdens het sporten bij het maken van een krachtige beweging. Nadat je een zweepslag hebt gehad kan je vaak nog heel moeilijk lopen en doet het in ieder geval heel veel pijn.

Klachten zweepslag

Zweepslag

De bekendste symptoom van een zweepslag is dat het voelt alsof je een tik tegen de kuit of een andere plek aan krijgt. Sommigen omschrijven het als een steen of takje en sommigen omschrijven het als een zweepslag. Op die plek ontstaat een kleine scheur in een spier. Direct nadat de zweepslag is ontstaan, voel je een scherpe pijn op de plek waar de scheur is ontstaan.

Vaak is het lopen erna heel pijnlijk, moeilijk of simpelweg onmogelijk. Het rekken van de spier is pijnlijk en de plek van de scheur is vaak licht opgezwollen en pijnlijk als erop gedrukt wordt. Het is ook mogelijk dat een paar dagen na het ontstaan van de zweepslag, een bloeduitstorting ontstaat onder de zere plek.

Oorzaken

Een zweepslag ontstaat door het maken van een plotselinge beweging. Vaak gebeurt dit tijdens het sporten. Dit komt vaak voor bij tennissen, basketballen en voetballen. Door een plotselinge beweging wordt je spier hoger belast en kan er een scheur in je spier ontstaan. Maar het is ook mogelijk dat zweepslag ontstaat bij een ongeluk of val.

Andere oorzaken van zweepslag zijn onder meer overbelasting van de spier of te hoge belasting van koude of korte spieren. Ook kunnen een harde ondergrond, slechte schoenen en een gebrek aan vitaminen en mineralen meespelen bij het ontstaan van zweepslag. Verder kan leeftijd een rol spelen, omdat het spierweefsel minder sterk is naarmate je ouder wordt.

Lasertherapie bij zweepslag

De spierruptuur in de kuitspier geeft veel pijn bij het lopen . Door behandeling met Laser wordt het weefsel op celniveau gestimuleerd om weer te herstellen.

Effecten van de laserbehandeling die je meteen gaat voelen.

  • Pijn vermindering
  • Minder stijfheid
  • Zwelling neemt af
  • Betere belasting bij het lopen

Behandeling bestaat bij acuut letsel uit 3 tot 5 keer in 2 weken. Bij langer bestaande klachten 5 tot 8 keer in 3 weken. De duur van de behandeling is 5 tot 10 minuten met een Wattage van 10-15 watt.

Ervaar het zelf

Maak vrijblijvend kennis met lasertherapie. Niet tevreden na je proefbehandeling? Dan storten wij je geld terug. Ervaar zelf de kracht van lasertherapie. Maak direct een afspraak.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Artrose in de knieën - Barbara

"Zeer professionele behandeling, en super vriendelijk personeel. De laserbehandeling zelf was pijnloos met direct merkbare verlichting in het behandelde gebied."

Hernia - Martijn

"Ruim tien jaar geleden kreeg ik een hernia, twee jaar laten en tweede. Ik werd twee keer geopereerd, maar de pijnklachten bleven. Ik heb alles geprobeerd: van acupunctuur tot body stress release. Niets hielp. Na een eerste lasertherapiebehandeling voelde ik direct verschil. Mensen geloven me soms niet, maar ik kan in principe alles weer. Dat had ik echt niet verwacht."

Lees het complete verhaal van Martijn.

Artrose in de vingers - Joke

"Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik artrose in mijn vingers. Mijn vader en moeder hebben het ook, dus het kan iets genetisch zijn. Een geneesmiddel is er niet, en de alternatieve behandelingen werken vaak maar tijdelijk. Mijn man hoorde via zijn netwerk over lasertherapie. Ik heb de eerste behandeling gevolgd en voelde direct verschil. Het is niet alleen de pijn die minder is, ik heb ook meer kracht in mijn vingers. Daar word ik heel blij van. ”

Lees het complete verhaal van Joke. 

Heupklachten - Dick

"In augustus 2018 ben ik uit de mast van mijn boot gevallen op mijn heup en heb daarna pijn bij het lopen gekregen. ( 9 holes lopen op de golfbaan ging na 3 holes niet meer). Normaal heb ik na 2 weken geen pijn meer maar deze keer ging de pijn niet over. In maart 2019 ben ik door Caroline geholpen met Dry Needling techniek. Dit verlichtte de pijn slechts 2 dagen. Vervolgens heb ik een laser behandeling gekregen van 10 minuten op 8 watt vermogen. Dit hielp meteen en ik kon met gemak daarna 18 holes lopen."