Home » Sportblessure behandelen » Zweepslag behandelen

Zweepslag behandelen

Heb je last van een zweepslag? Ontdek dan de kracht van lasertherapie.

Met deze innovatieve behandeling verlicht je pijnklachten direct en versnel je het herstel.

Ontdek hoe het werkt!

Een zweepslag behandelen is voortaan eenvoudig. Met lasertherapie ben je snel van je sportblessure af. In Amerika maken oa professionele golfers, basketballers en honkbalteams (zoals de Dodgers) gebruik van de techniek.

Lasertherapie Nederland helpt ook jou snel van je klachten af.

Lasers bewijzen op verschillende terreinen hun waarde. Bij het laseren van ogen, de aanpak van huidklachten, en nu ook de behandeling van sportblessures blijkt het effectiever dan alternatieven. 

Hoe zou een traditionele behandeling van je blessure eruit zien? Met een combinatie van rust en therapie krijgt je herstel vorm. Bij pijnklachten biedt pijnmedicatie uitkomst.

Lasertherapie bij een zweepslag 

Bij lasertherapie kunnen onze fysiotherapeuten werken van binnenuit. De laser komt precies op de plek waar je klachten optreden. Pijn wordt direct verlicht. Daardoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk oefeningen intensiever uit te voeren.

Lasertherapie heeft nog een ander voordeel: het heeft een ontstekingsremmende werking en stimuleert het herstellend vermogen van de cellen. Daardoor genees je sneller. Dus juist bij een ontstoken gewricht is lasertherapie van grote meerwaarde.

De combinatie van gerichte behandeling + pijnverlichting + belastbaarheid maakt lasertherapie zo effectief. Je herstelt tot 3 keer sneller van een zweepslag.

In het kort

  • Effectieve pijndemping & sneller herstel
  • Resultaten na 3 tot 5 behandelingen

Advies op maat

Bij iedere sportblessure stellen we een behandelplan samen. Wil je weten hoe een behandeling voor jou eruit ziet? Maak vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek. We zetten graag alle mogelijkheden voor je op een rij. 

Bij een zweepslag voel je ineens een harde tik tegen je kuit. Zoals de naam al doet vermoeden voelt het als een slag van een zweep. Het is zelfs mogelijk dat je iets hoort knappen en je voelt meteen een scherpe stekende of brandende pijn.

Bij zweepslag ontstaat een scheurtje in een spier, vaak is dit de kuitspier. Op de plek waar het scheurtje is ontstaan, voel je de pijn. De scheur in de spier ontstaat vaak tijdens het sporten bij het maken van een krachtige beweging. Nadat je een zweepslag hebt gehad kan je vaak nog heel moeilijk lopen en doet het in ieder geval heel veel pijn.

Klachten zweepslag

Zweepslag

De bekendste symptoom van een zweepslag is dat het voelt alsof je een tik tegen de kuit of een andere plek aan krijgt. Sommigen omschrijven het als een steen of takje en sommigen omschrijven het als een zweepslag. Op die plek ontstaat een kleine scheur in een spier. Direct nadat de zweepslag is ontstaan, voel je een scherpe pijn op de plek waar de scheur is ontstaan.

Vaak is het lopen erna heel pijnlijk, moeilijk of simpelweg onmogelijk. Het rekken van de spier is pijnlijk en de plek van de scheur is vaak licht opgezwollen en pijnlijk als erop gedrukt wordt. Het is ook mogelijk dat een paar dagen na het ontstaan van de zweepslag, een bloeduitstorting ontstaat onder de zere plek.

Oorzaken

Een zweepslag ontstaat door het maken van een plotselinge beweging. Vaak gebeurt dit tijdens het sporten. Dit komt vaak voor bij tennissen, basketballen en voetballen. Door een plotselinge beweging wordt je spier hoger belast en kan er een scheur in je spier ontstaan. Maar het is ook mogelijk dat zweepslag ontstaat bij een ongeluk of val.

Andere oorzaken van zweepslag zijn onder meer overbelasting van de spier of te hoge belasting van koude of korte spieren. Ook kunnen een harde ondergrond, slechte schoenen en een gebrek aan vitaminen en mineralen meespelen bij het ontstaan van zweepslag. Verder kan leeftijd een rol spelen, omdat het spierweefsel minder sterk is naarmate je ouder wordt.

Lasertherapie bij zweepslag

De spierruptuur in de kuitspier geeft veel pijn bij het lopen . Door behandeling met Laser wordt het weefsel op celniveau gestimuleerd om weer te herstellen.

Effecten van de laserbehandeling die je meteen gaat voelen.

  • Pijn vermindering
  • Minder stijfheid
  • Zwelling neemt af
  • Betere belasting bij het lopen

Behandeling bestaat bij acuut letsel uit 3 tot 5 keer in 2 weken. Bij langer bestaande klachten 5 tot 8 keer in 3 weken. De duur van de behandeling is 5 tot 10 minuten met een Wattage van 10-15 watt.

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Door Corona en overbelasting heb ik long-Covid ontwikkeld. Ik was totaal uitgeput. Ik ben gestart met fysio- en ergotherapie. Lasertherapie heeft een behoorlijke boost gegeven aan mijn herstel. Na enkele lichte bijwerkingen voelde ik mij na elke behandeling sterker. Minder moe, meer energie en de onregelmatige ademhaling en verstoorde nachtrust verdwenen. Ik kreeg een positieve stemming en ik geniet weer van wat ik doe. Mijn belastbaarheid is merkbaar toegenomen. Cognitief kan ik mij langer concentreren en weer combinaties maken. Lasertherapie bij praktijk Hoogendoorn is beproefd. De door hen gegeven informatie en hun betrokkenheid bij het verloop na elke behandeling gaf mij vertrouwen. Ook voor mij geldt nu: lasertherapie met resultaat. Aanbevolen!
Marianne S.