Home » Sportblessure behandelen » Rug- en nekklachten behandelen

Rug- en nekklachten behandelen

Heb je last van een rug- en nekklachten? Ontdek dan de kracht van lasertherapie.

Met deze innovatieve behandeling verlicht je pijnklachten direct en versnel je het herstel.

Ontdek hoe het werkt!

Een rug- en nekklachten behandelen is voortaan eenvoudig. Met lasertherapie ben je snel van je sportblessure af. In Amerika maken oa professionele golfers, basketballers en honkbalteams (zoals de Dodgers) gebruik van de techniek.

Lasertherapie Nederland helpt ook jou snel van je klachten af.

Lasers bewijzen op verschillende terreinen hun waarde. Bij het laseren van ogen, de aanpak van huidklachten, en nu ook de behandeling van sportblessures blijkt het effectiever dan alternatieven. 

Hoe zou een traditionele behandeling van je blessure eruit zien? Met een combinatie van rust en therapie krijgt je herstel vorm. Bij pijnklachten biedt pijnmedicatie uitkomst.

Lasertherapie bij een rug- en nekklachten 

Bij lasertherapie kunnen onze fysiotherapeuten werken van binnenuit. De laser komt precies op de plek waar je klachten optreden. Pijn wordt direct verlicht. Daardoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk oefeningen intensiever uit te voeren.

Lasertherapie heeft nog een ander voordeel: het heeft een ontstekingsremmende werking en stimuleert het herstellend vermogen van de cellen. Daardoor genees je sneller. Dus juist bij een ontstoken gewricht is lasertherapie van grote meerwaarde.

De combinatie van gerichte behandeling + pijnverlichting + belastbaarheid maakt lasertherapie zo effectief. Je herstelt tot 3 keer sneller van een rug- en nekklachten.

In het kort

  • Effectieve pijndemping & sneller herstel
  • Resultaten na 3 tot 5 behandelingen

Advies op maat

Bij iedere sportblessure stellen we een behandelplan samen. Wil je weten hoe een behandeling voor jou eruit ziet? Maak vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek. We zetten graag alle mogelijkheden voor je op een rij. 

Mensen hebben steeds vaker last van rug- en nekklachten, omdat we veel kantoorbanen hebben en een slechte houding aannemen achter de computer.

Bijna iedereen heeft weleens last van deze klachten. De meest voorkomende rug- en nekklachten zijn een hernia in de rug, een nekhernia, een beknelling van de zenuwen in de onderrug of nek en instabiele wervels in de rug of nek.

De pijnklachten zitten in de rug en nek en kunnen ervoor zorgen dat bepaalde bewegingen pijnlijk zijn. Het is ook mogelijk dat de klachten ervoor zorgen dat je al pijn ervaart zonder te bewegen. 

Symptomen van rug- en nekklachten

Rug- en nekklachten kunnen zich op verschillende manieren uiten, waaronder stijfheid en pijnscheuten. Het is ook mogelijk dat pijnscheuten uitstralen van de nek en de rug naar de schouders, de armen en het hoofd.

Andere symptomen zijn spierspanningshoofdpijn, tintelingen, vermoeidheid en slapeloosheid.

Lage rugpijn kan zorgen voor pijn in de onderrug, billen en benen en stijfheid. Het is ook mogelijk dat je een doof gevoel tussen de benen ervaart, zweet, duizelig bent en tintelingen in de benen voelt.

Rug- en nekklachten zijn op te delen in veel verschillende soorten klachten met allerlei verschillende symptomen.

Oorzaken rug- en nekklachten

Vaak zijn er geen specifieke oorzaken van rugklachten te vinden, maar zijn er wel veel oorzaken die rugklachten kunnen veroorzaken.

Een ongezonde leefstijl kan bijvoorbeeld rugklachten veroorzaken. Denk hierbij aan roken, obesitas en de algehele conditie. Ook stress en monotone werkzaamheden zijn oorzaken die dit kunnen veroorzaken, evenals de verkeerde houding aannemen.

Ook fysiek zwaar werk draagt hieraan bij, zoals zwaar tillen of op een verkeerde manier tillen.

Bij nekklachten zijn er ook een heleboel verschillende oorzaken die dit veroorzaken. Denk aan een whiplash als gevolg van een ongeluk, overbelasting van de nekspieren, spierverrekking, slijtage, stress, kou, artrose, RSI en het aanhouden van een verkeerde houding.

Veel oorzaken kunnen zowel nek- als rugklachten veroorzaken.

Pijn in de lage rug is vervelend. Is de pijn zeurend, maar kun je wel gewoon bewegen en sporten? Wacht dan even af. In veel gevallen verdwijnt de pijn na 2 a 3 weken. 

Zijn de rugklachten gestart bij een bukbeweging? Of voel je een stekende pijn? Dan is het belangrijk om een fysiotherapeut te bezoeken. Vaak is er dan sprake van een acute stress in de rug. Hierbij ontstaat een ontstekingsreactie. Gevolg: pijn, zwelling en moeite met bewegen. 

Deze klachten kunnen we uitstekend behandelen met lasertherapie in combinatie met fysiotherapie. Niet alleen versnellen we zo het herstel (van 6-8 weken naar 2-3 weken), we kunnen in veel gevallen ook ernstige vervolgklachten (zoals een hernia) voorkomen. 

Behandeling van nekklachten

Pijn in de nek is goed te behandelen met lasertherapie in combinatie met fysiotherapie. We verbeteren de doorbloeding in de spieren en de gewrichten van de nekwervels. Daardoor voel je meteen minder pijn. Ook is het eenvoudiger om de nek weer te bewegen. Bij acute nekklachten zijn er zo’n 5-8 behandelingen met de laser nodig. Bij langdurige nekklachten zijn er vaak 9-10 behandeling nodig. Je bent echter al met 3-4 weken van de zeurende pijn af.

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Door Corona en overbelasting heb ik long-Covid ontwikkeld. Ik was totaal uitgeput. Ik ben gestart met fysio- en ergotherapie. Lasertherapie heeft een behoorlijke boost gegeven aan mijn herstel. Na enkele lichte bijwerkingen voelde ik mij na elke behandeling sterker. Minder moe, meer energie en de onregelmatige ademhaling en verstoorde nachtrust verdwenen. Ik kreeg een positieve stemming en ik geniet weer van wat ik doe. Mijn belastbaarheid is merkbaar toegenomen. Cognitief kan ik mij langer concentreren en weer combinaties maken. Lasertherapie bij praktijk Hoogendoorn is beproefd. De door hen gegeven informatie en hun betrokkenheid bij het verloop na elke behandeling gaf mij vertrouwen. Ook voor mij geldt nu: lasertherapie met resultaat. Aanbevolen!
Marianne S.