Home » Sportblessure behandelen » Rug- en nekklachten behandelen

Rug- en nekklachten behandelen

Heb je last van een rug- en nekklachten? Ontdek dan de kracht van lasertherapie.

Met deze innovatieve behandeling verlicht je pijnklachten direct en versnel je het herstel.

Ontdek hoe het werkt!

Een rug- en nekklachten behandelen is voortaan eenvoudig. Met lasertherapie ben je snel van je sportblessure af. In Amerika maken oa professionele golfers, basketballers en honkbalteams (zoals de Dodgers) gebruik van de techniek.

Lasertherapie Nederland helpt ook jou snel van je klachten af.

Lasers bewijzen op verschillende terreinen hun waarde. Bij het laseren van ogen, de aanpak van huidklachten, en nu ook de behandeling van sportblessures blijkt het effectiever dan alternatieven. 

Hoe zou een traditionele behandeling van je blessure eruit zien? Met een combinatie van rust en therapie krijgt je herstel vorm. Bij pijnklachten biedt pijnmedicatie uitkomst.

Lasertherapie bij een rug- en nekklachten 

Bij lasertherapie kunnen onze fysiotherapeuten werken van binnenuit. De laser komt precies op de plek waar je klachten optreden. Pijn wordt direct verlicht. Daardoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk oefeningen intensiever uit te voeren.

Lasertherapie heeft nog een ander voordeel: het heeft een ontstekingsremmende werking en stimuleert het herstellend vermogen van de cellen. Daardoor genees je sneller. Dus juist bij een ontstoken gewricht is lasertherapie van grote meerwaarde.

De combinatie van gerichte behandeling + pijnverlichting + belastbaarheid maakt lasertherapie zo effectief. Je herstelt tot 3 keer sneller van een rug- en nekklachten.

In het kort

  • Effectieve pijndemping & sneller herstel
  • Resultaten na 3 tot 5 behandelingen
  • Proefbehandeling: niet tevreden? Geld terug

Advies op maat

Bij iedere sportblessure stellen we een behandelplan samen. Wil je weten hoe een behandeling voor jou eruit ziet? Maak vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek. We zetten graag alle mogelijkheden voor je op een rij. 

Mensen hebben steeds vaker last van rug- en nekklachten, omdat we veel kantoorbanen hebben en een slechte houding aannemen achter de computer.

Bijna iedereen heeft weleens last van deze klachten. De meest voorkomende rug- en nekklachten zijn een hernia in de rug, een nekhernia, een beknelling van de zenuwen in de onderrug of nek en instabiele wervels in de rug of nek.

De pijnklachten zitten in de rug en nek en kunnen ervoor zorgen dat bepaalde bewegingen pijnlijk zijn. Het is ook mogelijk dat de klachten ervoor zorgen dat je al pijn ervaart zonder te bewegen. 

Symptomen van rug- en nekklachten

Rug- en nekklachten kunnen zich op verschillende manieren uiten, waaronder stijfheid en pijnscheuten. Het is ook mogelijk dat pijnscheuten uitstralen van de nek en de rug naar de schouders, de armen en het hoofd.

Andere symptomen zijn spierspanningshoofdpijn, tintelingen, vermoeidheid en slapeloosheid.

Lage rugpijn kan zorgen voor pijn in de onderrug, billen en benen en stijfheid. Het is ook mogelijk dat je een doof gevoel tussen de benen ervaart, zweet, duizelig bent en tintelingen in de benen voelt.

Rug- en nekklachten zijn op te delen in veel verschillende soorten klachten met allerlei verschillende symptomen.

Oorzaken rug- en nekklachten

Vaak zijn er geen specifieke oorzaken van rugklachten te vinden, maar zijn er wel veel oorzaken die rugklachten kunnen veroorzaken.

Een ongezonde leefstijl kan bijvoorbeeld rugklachten veroorzaken. Denk hierbij aan roken, obesitas en de algehele conditie. Ook stress en monotone werkzaamheden zijn oorzaken die dit kunnen veroorzaken, evenals de verkeerde houding aannemen.

Ook fysiek zwaar werk draagt hieraan bij, zoals zwaar tillen of op een verkeerde manier tillen.

Bij nekklachten zijn er ook een heleboel verschillende oorzaken die dit veroorzaken. Denk aan een whiplash als gevolg van een ongeluk, overbelasting van de nekspieren, spierverrekking, slijtage, stress, kou, artrose, RSI en het aanhouden van een verkeerde houding.

Veel oorzaken kunnen zowel nek- als rugklachten veroorzaken.

Pijn in de lage rug is vervelend. Is de pijn zeurend, maar kun je wel gewoon bewegen en sporten? Wacht dan even af. In veel gevallen verdwijnt de pijn na 2 a 3 weken. 

Zijn de rugklachten gestart bij een bukbeweging? Of voel je een stekende pijn? Dan is het belangrijk om een fysiotherapeut te bezoeken. Vaak is er dan sprake van een acute stress in de rug. Hierbij ontstaat een ontstekingsreactie. Gevolg: pijn, zwelling en moeite met bewegen. 

Deze klachten kunnen we uitstekend behandelen met lasertherapie in combinatie met fysiotherapie. Niet alleen versnellen we zo het herstel (van 6-8 weken naar 2-3 weken), we kunnen in veel gevallen ook ernstige vervolgklachten (zoals een hernia) voorkomen. 

Behandeling van nekklachten

Pijn in de nek is goed te behandelen met lasertherapie in combinatie met fysiotherapie. We verbeteren de doorbloeding in de spieren en de gewrichten van de nekwervels. Daardoor voel je meteen minder pijn. Ook is het eenvoudiger om de nek weer te bewegen. Bij acute nekklachten zijn er zo’n 5-8 behandelingen met de laser nodig. Bij langdurige nekklachten zijn er vaak 9-10 behandeling nodig. Je bent echter al met 3-4 weken van de zeurende pijn af.

Ervaar het zelf

Maak vrijblijvend kennis met lasertherapie. Niet tevreden na je proefbehandeling? Dan storten wij je geld terug. Ervaar zelf de kracht van lasertherapie. Maak direct een afspraak.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Artrose in de knieën - Barbara

"Zeer professionele behandeling, en super vriendelijk personeel. De laserbehandeling zelf was pijnloos met direct merkbare verlichting in het behandelde gebied."

Hernia - Martijn

"Ruim tien jaar geleden kreeg ik een hernia, twee jaar laten en tweede. Ik werd twee keer geopereerd, maar de pijnklachten bleven. Ik heb alles geprobeerd: van acupunctuur tot body stress release. Niets hielp. Na een eerste lasertherapiebehandeling voelde ik direct verschil. Mensen geloven me soms niet, maar ik kan in principe alles weer. Dat had ik echt niet verwacht."

Lees het complete verhaal van Martijn.

Artrose in de vingers - Joke

"Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik artrose in mijn vingers. Mijn vader en moeder hebben het ook, dus het kan iets genetisch zijn. Een geneesmiddel is er niet, en de alternatieve behandelingen werken vaak maar tijdelijk. Mijn man hoorde via zijn netwerk over lasertherapie. Ik heb de eerste behandeling gevolgd en voelde direct verschil. Het is niet alleen de pijn die minder is, ik heb ook meer kracht in mijn vingers. Daar word ik heel blij van. ”

Lees het complete verhaal van Joke. 

Heupklachten - Dick

"In augustus 2018 ben ik uit de mast van mijn boot gevallen op mijn heup en heb daarna pijn bij het lopen gekregen. ( 9 holes lopen op de golfbaan ging na 3 holes niet meer). Normaal heb ik na 2 weken geen pijn meer maar deze keer ging de pijn niet over. In maart 2019 ben ik door Caroline geholpen met Dry Needling techniek. Dit verlichtte de pijn slechts 2 dagen. Vervolgens heb ik een laser behandeling gekregen van 10 minuten op 8 watt vermogen. Dit hielp meteen en ik kon met gemak daarna 18 holes lopen."