Sneller herstel van Long COVID dankzij lasertherapie

“Ik ga nu met sprongen in plaats van stapjes vooruit”

De nasleep van COVID kan lang duren. Daar kunnen Paul (42), Pauline (32), Yvonne (49) en Meint (51) over meepraten. Ze kampten met Long COVID klachten, zoals vermoeidheid en vergeetachtigheid. Herstel ging traag, tot ze een aanvulling op fysiotherapie ontdekten. “Lasertherapie blijkt de accelerator van mijn herstel.”

Pauline is net klaar met haar 5e en voorlopig laatste behandeling. Sinds maart kampt de jonge dertiger al met Long COVID klachten. Ik had constant het gevoel op ijle lucht te leven en was enorm vergeetachtig. Tijdens een gesprek kon ik zomaar weglopen, omdat ik niet meer wist dat ik in gesprek was”.

“Ik wil mijn leven terug”
Door haar vermoeidheid en vergeetachtigheid lukte het haar amper om 2 uur per dag te werken. Iets waar ze zich maar niet bij neer kon leggen. Bij haar fysiotherapeut was ze al begonnen met ademhalingsoefeningen en loopbandtrainingen. “Het ging steeds iets beter, maar veel te langzaam; 1,5 minuut wandelen op de loopband was voor mij al te veel.”

Bij toeval kwam ze een bericht op Facebook tegen waarin ze las over de eerste positieve resultaten met lasertherapie bij Long COVID. Pauline: “Ik dacht alleen maar, ik grijp alles aan wat ik kan. Ik wil mijn leven terug!”

Na de eerste behandeling merkte ze eerst nog weinig verschil, tot ze ‘s avonds naar bed ging. Pauline lacht: “Ik sliep eindelijk weer echt diep. Mijn herstelproces begon schijnbaar met beter slapen. Voor de behandelingen kon ik maar één ding op een dag doen, zoals stofzuigen of de was. Na 3 behandelingen wandelde ik tijdens mijn vakantie al naar een dorpje en de duinen door.”

“Zoals het nu gaat verwacht ik over een maand weer mijn oude zelf te zijn. En dat na slechts 5 behandelingen.”

“Het gaat zo snel: het voelt soms onwerkelijk”
Ook Paul herkent dit proces. Hij moest van ver komen nadat hij in april een week aan het zuurstof lag in het ziekenhuis. “Mijn lichaam was op, ik had echt niks meer te vertellen”. Ook thuis gebruikte hij nog zuurstof. Zelfs bij kleine inspanningen zoals toiletbezoek of traplopen. Enkele weken na terugkeer uit het ziekenhuis begon hij met lasertherapie. Net als Pauline merkte ook Paul snel verbetering.

Paul: “Na 3 of 4 behandelingen begon ik ineens sprongen te maken. Mijn huisarts zag dit ook. Iets wat hij niet ziet in het herstel van zijn andere covid-patiënten. Mijn herstel gaat nu zo snel, dat het soms nog wat onwerkelijk voelt.”

“Je herstelt completer”
Ook het echtpaar Yvonne (49) en Meint (51) kreeg in april COVID. Ze runnen samen een bedrijf, dus het is lastig om beide uit de running te zijn. Yvonne: “COVID zorgt voor een hele rare vermoeidheid. Soms loop je naar het einde van de straat, en dan is je energie ineens compleet weg. Terwijl je spieren nog wel willen... Ook de lusteloosheid staat me nog bij. Dat ik wel zin had in koffie, maar er nog geen 3 meter voor wilde lopen.”

De ommekeer kwam na de start van een lasertherapie behandeling. Yvonne: “Het herstelproces met laser gaat niet alleen sneller, maar het is ook completer. Dat zie ik als ik naar andere COVID-patiënten kijk. Je hoort vaak dat anderen de laatste 20% van hun oude energie niet terugkrijgen. Voor Meint en mij geldt dit niet. We zijn gelukkig volledig hersteld.”

Lasertherapie bij Long COVID
Fysiotherapeut Caroline: “lasertherapie pakt ontstekingsklachten en pijn echt bij de bron aan. Het bevordert weefselherstel op celniveau, waardoor het lichaam zichzelf leert te herstellen. Bij de Long COVID patiënten in mijn praktijk zie ik dat lasertherapie voor een sneller en completer herstel zorgt.”

Caroline: “één van de oorzaken van de Long COVID kenmerkende vermoeidheid is een minder goed werkende energiecentrale in de cellen. Bij de behandeling van Long COVID worden de spieren en het lichaam gestimuleerd.

Ervaart u zelf klachten van Long COVID en bent u benieuwd wat lasertherapie voor u kan betekenen? Lees meer informatie op lasertherapienederland.nl of bel voor een afspraak naar 055-533 44 55.

Adres: Hattemsebeek 140, 7335 PH Apeldoorn

Long Covid Lasertherapie Nederland

Direct naar

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.