Home » Ervaringsverhalen » Lasertherapie bij artrose: Joke kan weer met haar vingers knippen

Lasertherapie bij artrose: Joke kan weer met haar vingers knippen

Wat als het openen van een potje al ontzettend zeer doet? Voor Joke Hulshoff is dat de dagelijkse realiteit. Ze heeft artrose in haar vingers, daardoor kon ze tot voor kort simpele bewegingen met moeite uitvoeren. Ze koos ervoor haar artrose te behandelen met lasertherapie en sindsdien kan ze weer van alles. “Ik kan zelfs weer met m’n vingers knippen, hoor maar.”

Schrijven, een kettinkje uit de knoop halen, iets vasthouden: zulke simpele dagelijkse taken zijn voor Joke (55) uit Hoenderloo helemaal niet vanzelfsprekend. Dat komt omdat ze zo’n vijf jaar geleden artrose kreeg in haar vingers. “Waar het door komt weet ik niet. Misschien door de overgang. Mijn vader en moeder hebben het ook, dus het kan iets genetisch zijn.”

Wollen handschoenen

’s Winters is de pijn het ergst. Dan draagt ze continu wollen handschoenen. Niet (alleen) vanwege de kou, maar ter bescherming. “Zelfs het kleinste tikje doet al ontzettend zeer.” Gelukkig hoeft Joke voor haar werk haar handen weinig te gebruiken. “Maar ik kan me voorstellen dat als je veel moet typen, of anders veel met je handen moet werken dat het heel vervelend kan zijn.”

Een geneesmiddel is er niet. Wel volgde ze alternatieve behandelingen. Met ayurvedische voedingssupplementen zorgt ze dat de pijn niet erger wordt, daar heeft ze veel baat bij. Ook onderging ze acupunctuur. “Toen is de verdere groei gestopt, met als neveneffect dat ook de pijn weg was. Maar uiteindelijk komt de pijn steeds weer terug.” 

Joke Hulshoff liet haar artrose behandelen met lasertherapie

Artrose behandelen met lasertherapie: meteen effect

Sinds enkele maanden gaat Joke echter pijnloos door het leven. Haar man kwam thuis met de tip: probeer eens artrose te behandelen met lasertherapie. Die tip had hij opgevangen bij zijn netwerkclub. “Ik kende het nog niet, ik had er nog nooit van gehoord. Maar de eerste behandeling was gratis, dus ik dacht: laat ik het maar proberen.” 

Ze meldde zich aan bij Lasertherapie Nederland en liet zich behandelen door Caroline. Dat ging prima. “Het was fijn dat ze goed uitlegt hoe het allemaal werkt.” En er gebeurde iets wat ze niet had verwacht: al bij de eerste behandeling voelde ze verschil. “De pijn was meteen weg.” 

Dat effect hield een paar dagen aan, daarna kwam het weer terug. Dus ze besloot om opnieuw naar Caroline te gaan. Ze spraken af om wekelijks te behandelen. Langzamerhand werd de pijn steeds minder. En nu doet ze zelfs anderhalve week zonder behandeling. Ook dat gaat goed.

Minder pijn en zelfs herstel

Het is niet alleen de pijn die minder is. Ze heeft ook het gevoel dat er iets aan het herstellen is. Het verschil met een paar maanden geleden is groot. “Ik heb meer kracht in mijn vingers, ik kan alles weer. Een pen kan ik beter vasthouden, ik kan een kettinkje uit de knoop halen. Ik kan weer dingen met mijn vingers. Hier word ik heel blij van.”

Dat het zo goed werkt, moet volgens Joke een reden zijn voor zorgverzekeraars om het op te nemen in de dekking. “Het is best prijzig, dat is jammer. Al wordt het maar vergoed als alternatieve therapie. Lasertherapie zou veel toegankelijker moeten zijn.”

gerichte behandeling met lasertherapie

Geen uitbreiding

Voorlopig blijft Joke wel beschermingsmaatregelen treffen, dus gaan de handschoenen nog aan. “Ik heb het nu in de bovenste knokkels, maar het moet niet naar de middelste knokkels uitbreiden. Dat is mijn insteek.”

De lasertherapie heeft voor haar absolute meerwaarde en ze zou het dan ook aanraden aan anderen, vertelt ze. “Dat heb ik zelfs al gedaan.” En voorlopig komt Joke nog bij Caroline, al gaat ze dat langzamerhand afbouwen. “Dan zou ik uiteindelijk ook zonder moeten kunnen.”

Ervaar het zelf

Maak vrijblijvend kennis met lasertherapie. Niet tevreden na je proefbehandeling? Dan storten wij je geld terug. Ervaar zelf de kracht van lasertherapie. Maak direct een afspraak.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Reinier Bruggeman (73) werd het afgelopen jaar steeds vaker wakker van pijnscheuten in zijn wijsvinger. In deze krant ontdekte hij een nieuwe behandelmethode: lasertherapie. Hij wilde het graag uitproberen en belde voor een afspraak. Inmiddels is hij na 5 behandelingen volledig pijnvrij. Ook heeft hij zijn nachtrust weer gevonden. Lees het hele artikel.