Home » Artrose behandelen » Artrose stoppen? Test lasertherapie

Artrose stoppen? Test lasertherapie

Als je artrose hebt, dan heb je last van pijn en stijfheid bij het bewegen. Dat komt omdat het kraakbeen in het gewricht in kwaliteit is verminderd. Dat kraakbeen heeft een schokdempende werking, zodra dat wegvalt gaan de botten langs elkaar schuren. Dat veroorzaakt de pijn.

Slijtage van het kraakbeen is een natuurlijk proces dat zich in de loop der jaren voordoet. Het groeit niet zomaar weer aan. Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans dat artrose zich voordoet. Al komt het ook geregeld bij jongere mensen voor, bijvoorbeeld door een blessure. 

Als je eenmaal artrose hebt, dan herstel je niet zomaar. Het proces is lastig te stoppen, maar je kunt het wel vertragen. Lasertherapie kan daarbij helpen.

Hoe krijg je artrose?

Artrose is een vorm van reuma, maar geen ontstekingsreuma, zoals artritis. Wel kan artritis uiteindelijk leiden tot artrose. Je hebt grotere kans op artrose als je:

  • erfelijke aanleg hebt;
  • een vrouw bent;
  • boven de 45 jaar bent;
  • overgewicht hebt;
  • blessures hebt gehad;
  • zware sporten of een zwaar beroep beoefent;
  • artritis hebt;
  • een aangeboren afwijking hebt;

Kun je artrose stoppen?

Als het kraakbeen in het gewricht eenmaal beschadigd is, dan kun je niet volledig herstellen. Daarom is het van groot belang dat je er op tijd bij bent. Helemaal als je bijvoorbeeld artritis hebt: dan kun je nog voorkomen dat het uitmondt in artrose. Je kunt artritis goed behandelen met lasertherapie. 

Artrose stoppen

Voldoende beweging helpt daarbij, ook al doet dat meestal pijn. Daarom heeft het zin om de pijn te verminderen. Dat kan met pijnstillers, maar ook goed met lasertherapie. Bij een laserbehandeling merk je al tijdens de behandeling dat de pijn afneemt. Daardoor is het makkelijker om te bewegen.

Dat helpt als je bijvoorbeeld wilt afvallen, want ook dat is bewezen effectief tegen artrose. Als je dat in een vroeg stadium doet, merk je het meeste effect. Bovendien kun je de gewrichten ontlasten door de spieren eromheen te versterken. Ook dat gaat makkelijker als je minder pijn hebt.

Lasertherapie zet aan tot herstel

Wil je nog meer doen aan je artrose? Lasertherapie vermindert niet alleen de pijn, maar zet de cellen ook aan tot herstel. Daardoor slijt het kraakbeen minder snel dan normaal. Het is de kracht van de werking van lasertherapie

Met onze deep-tissuelaser kunnen we tot diep onder de huid komen. Dus of je nou artrose hebt in de heup, de knie, de handen of in de grote teen, met de laser kunnen we bij alle gewrichten komen.

Wil je zelf minder pijn ervaren?

Heb je last van artrose en zoek je manieren om het proces te stoppen? Kom dan eens een behandeling volgen bij Lasertherapie Nederland. Merk je geen verschil na de eerste behandeling, dan storten we het geld gewoon weer terug. Maak snel een afspraak.

Ervaar het zelf

Maak vrijblijvend kennis met lasertherapie. Niet tevreden na je proefbehandeling? Dan storten wij je geld terug. Ervaar zelf de kracht van lasertherapie. Maak direct een afspraak.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Artrose in de knieën - Barbara

"Zeer professionele behandeling, en super vriendelijk personeel. De laserbehandeling zelf was pijnloos met direct merkbare verlichting in het behandelde gebied."

Hernia - Martijn

"Ruim tien jaar geleden kreeg ik een hernia, twee jaar laten en tweede. Ik werd twee keer geopereerd, maar de pijnklachten bleven. Ik heb alles geprobeerd: van acupunctuur tot body stress release. Niets hielp. Na een eerste lasertherapiebehandeling voelde ik direct verschil. Mensen geloven me soms niet, maar ik kan in principe alles weer. Dat had ik echt niet verwacht."

Lees het complete verhaal van Martijn.

Artrose in de vingers - Joke

"Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik artrose in mijn vingers. Mijn vader en moeder hebben het ook, dus het kan iets genetisch zijn. Een geneesmiddel is er niet, en de alternatieve behandelingen werken vaak maar tijdelijk. Mijn man hoorde via zijn netwerk over lasertherapie. Ik heb de eerste behandeling gevolgd en voelde direct verschil. Het is niet alleen de pijn die minder is, ik heb ook meer kracht in mijn vingers. Daar word ik heel blij van. ”

Lees het complete verhaal van Joke. 

Heupklachten - Dick

"In augustus 2018 ben ik uit de mast van mijn boot gevallen op mijn heup en heb daarna pijn bij het lopen gekregen. ( 9 holes lopen op de golfbaan ging na 3 holes niet meer). Normaal heb ik na 2 weken geen pijn meer maar deze keer ging de pijn niet over. In maart 2019 ben ik door Caroline geholpen met Dry Needling techniek. Dit verlichtte de pijn slechts 2 dagen. Vervolgens heb ik een laser behandeling gekregen van 10 minuten op 8 watt vermogen. Dit hielp meteen en ik kon met gemak daarna 18 holes lopen."