Home » Artrose » Alternatieve behandeling voor artrose

Alternatieve behandeling voor artrose

Als je aan artrose lijdt, dan wil je graag een oplossing. Het is immers heel vervelend om elke dag te maken te hebben met pijn of stijfheid. Omdat gangbare behandelingen meestal geen oplossingen bieden, kun je denken aan een alternatieve artrose behandeling.

Wanneer er artrose wordt vastgesteld door je huisarts of fysiotherapeut, wil je natuurlijk graag weten wat je daaraan kunt doen. Helaas is artrose een aandoening waarvan je niet volledig herstelt. De pijn wordt namelijk veroorzaakt door beschadigd kraakbeen rondom een gewricht, en kraakbeen groeit niet zomaar terug.

Doordat het kraakbeen is afgenomen, is er geen of weinig bescherming meer tussen de twee botten die bewegen als het gewricht wordt gebruikt. De schokdemping neemt af. Ontstekingsprocessen ontstaan en dat veroorzaakt pijn. Artrose doet zich meestal voor in de knie, heup, de vingers, en ook in de tenen.

Minder pijn bij artrose

De behandeling van artrose richt zich voornamelijk op het verminderen van die pijn en het vergemakkelijken van het bewegen. Volgens Reuma Nederland kiest bijna de helft van de mensen met een reumatische aandoening voor een aanvullende alternatieve behandeling.

Alternatieve behandeling artrose

Alternatieve behandelmethoden blijken bij veel mensen met artrose effectief te zijn. Het zijn therapieën die niet worden vergoed vanuit de basisverzekering, maar wel verlichting kunnen bieden of de artrose zelfs kunnen vertragen. Want één ding is duidelijk over artrose: die wordt geleidelijk erger. 

Alternatieve artrose behandelingen

Wil je zelf eens iets anders proberen voor je artrose? Dan zijn er diverse alternatieve behandelmethoden. Vooralsnog valt lasertherapie daar ook onder: die is nog zo nieuw dat zorgverzekeraars de alternatieve artrose behandeling nog niet hebben opgenomen in hun polissen. 

Lasertherapie
Het eerste wat je merkt na een laserbehandeling is dat je minder pijn hebt. Dat effect houdt bijna drie dagen aan. Daarnaast zorgt de laser ervoor dat de cellen aan het werk gezet worden voor herstellende werkzaamheden. Dat houdt in dat ontstekingen afnemen, maar ook dat cellen worden vernieuwd. Dat heeft een positief effect op de artrose.

Voedingssupplementen
Veel mensen met artrose gebruiken supplementen om zo de artrose te vertragen via de voeding. Een bekend supplement is glucosamine, in combinatie met MSM en chondroïtine. Ook zijn er mensen die positieve ervaringen hebben met natuurlijke astaxanthine. Wees voorzichtig met het nemen van supplementen. De één reageert er anders op dan de ander. Overleg altijd met de huisarts: misschien heb jij iets anders nodig dan anderen.

Acupunctuur
Het blijkt dat veel mensen met artrose baat hebben bij deze Chinese geneeswijze. Via kleine naaldjes kan de acupuncturist de energiestromen in balans brengen, die het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Chiropractie
De chiropractor zorgt ervoor dat je op een betere manier kan bewegen. Dat doet hij of zij door op bepaalde punten te drukken, waardoor het gewricht wordt gecorrigeerd. Ook hierbij blijken mensen baat te hebben.

Wie artrose heeft, hoeft zich daar dus niet zomaar bij neer te leggen. Meestal is er een alternatieve artrose behandeling een aanvulling op ‘normale’ therapie. 

Het blijkt dat er nog veel mogelijk is. Bij Lasertherapie Nederland bieden we laserbehandelingen aan die de pijn verminderen en het herstellend vermogen van de cellen vergroten. Zo kun je merkbaar makkelijker bewegen.  

Ook kun je lasertherapie volgen in combinatie met fysiotherapie. Op die manier pak je de artrose op twee manieren aan: via de lasertherapie bevorder je het herstellend vermogen van de cellen en via fysiotherapie versterk je de spieren, waardoor de gewrichten beter belast kunnen worden.

Hoe gaat een behandeling van artrose?

Bij Lasertherapie Nederland willen we dat je zo snel mogelijk van de pijn af bent. Daarom beginnen we de eerste keer al met een laserbehandeling, om zo de pijn te verlichten. 

Voordat de behandeling begint, kijken we naar de plek waar je pijn hebt. Met lichamelijk onderzoek brengen we de aangedane gewrichten in kaart op basis van beweeglijkheid, zwelling, warmte en pijn. Zo kunnen we zien of er ontstekingen zijn die we mogelijk kunnen behandelen.

Om een laserbehandeling te kunnen doen moet de huid op de aangedane plek ontbloot zijn, zodat het laserlicht goed onder de huid kan doordringen. De therapeut masseert vervolgens zachtjes de aangedane plek met het laserapparaat, in een draaiende beweging. De behandeling is pijnloos, je voelt alleen een aangename warmte.

De duur van de artrose behandeling is afhankelijk van de pijn en de ernst van de artrose. Meestal duurt deze ongeveer tien minuten. Soms voel je tijdens de behandeling al minder pijn. De klachten nemen meestal geleidelijk af na een aantal behandelingen. Bij ongeveer 80 procent van de patiënten nemen de klachten af en neemt zo de kwaliteit van leven toe!

Langdurige behandeling

Wanneer je last hebt van artrose, ben je niet zomaar hersteld. Wel kunnen we het proces vertragen, omdat lasertherapie het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleert. Verder bestaat een laserbehandeling voor artrose voornamelijk uit pijnbestrijding. We beginnen met 6-10 behandelingen, daarna volgt er eventueel een onderhoudsbehandeling, waarbij je bijvoorbeeld eens in de vier à zes weken bij ons komt. Hiervoor geldt een aangepast tarief, vraag ons naar de mogelijkheden.

Waarom Lasertherapie Nederland?

Bij Lasertherapie Nederland vinden we het belangrijk dat je zo snel mogelijk weer in beweging kunt komen. Daarom beginnen we direct met een laserbehandeling, want het effect merk je al na de eerste keer. We zetten de belangrijkste redenen om naar Lasertherapie Nederland te komen op een rij.

Snel op afspraak
We begrijpen dat het erg vervelend is om met pijn te leven. Daarom kun je bij ons snel terecht voor een afspraak. Je krijgt dan direct je eerste laserbehandeling, zodat je weer gemakkelijker kunt bewegen.

Persoonlijke aandacht
Als je bij ons komt, kom je in een praktijk waar je je snel thuis voelt. We willen graag dat het goed met je gaat. Daarom krijg je veel persoonlijke aandacht en kiezen we niet voor een klinische aanpak.

Snel resultaat

Na een laserbehandeling voel je je al snel beter. Dat komt door de pijnstillende werking van het laserapparaat, dat tot wel 8 centimeter onder de huid kan komen. Maak een afspraak.

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Door Corona en overbelasting heb ik long-Covid ontwikkeld. Ik was totaal uitgeput. Ik ben gestart met fysio- en ergotherapie. Lasertherapie heeft een behoorlijke boost gegeven aan mijn herstel. Na enkele lichte bijwerkingen voelde ik mij na elke behandeling sterker. Minder moe, meer energie en de onregelmatige ademhaling en verstoorde nachtrust verdwenen. Ik kreeg een positieve stemming en ik geniet weer van wat ik doe. Mijn belastbaarheid is merkbaar toegenomen. Cognitief kan ik mij langer concentreren en weer combinaties maken. Lasertherapie bij praktijk Hoogendoorn is beproefd. De door hen gegeven informatie en hun betrokkenheid bij het verloop na elke behandeling gaf mij vertrouwen. Ook voor mij geldt nu: lasertherapie met resultaat. Aanbevolen!
Marianne S.