Home » Artrose behandelen » Alternatieve behandeling voor artrose

Alternatieve behandeling voor artrose

Als je aan artrose lijdt, dan wil je graag een oplossing. Het is immers heel vervelend om elke dag te maken te hebben met pijn of stijfheid. Omdat gangbare behandelingen meestal geen oplossingen bieden, kun je denken aan een alternatieve artrose behandeling. Lasertherapie is nog erg nieuw en valt nog onder alternatieve behandelingen.

Wanneer er artrose wordt vastgesteld door je huisarts of fysiotherapeut, wil je natuurlijk graag weten wat je daaraan kunt doen. Helaas is artrose een aandoening waarvan je niet volledig herstelt. De pijn wordt namelijk veroorzaakt door beschadigd kraakbeen rondom een gewricht, en kraakbeen groeit niet zomaar terug.

Doordat het kraakbeen is afgenomen, is er geen of weinig bescherming meer tussen de twee botten die bewegen als het gewricht wordt gebruikt. De botten schuiven dan langs elkaar, en dat doet pijn. Artrose doet zich meestal voor in de knie, heup, de vingers, en ook in de tenen.

Minder pijn bij artrose

De behandeling van artrose richt zich voornamelijk op het verminderen van die pijn en het vergemakkelijken van het bewegen. Volgens Reuma Nederland kiest bijna de helft van de mensen met een reumatische aandoening voor een aanvullende alternatieve behandeling.

Alternatieve behandeling artrose

Alternatieve behandelmethoden blijken bij veel mensen met artrose effectief te zijn. Het zijn therapieën die niet worden vergoed vanuit de basisverzekering, maar wel verlichting kunnen bieden of de artrose zelfs kunnen vertragen. Want één ding is duidelijk over artrose: die wordt geleidelijk erger. 

Alternatieve artrose behandelingen

Wil je zelf eens iets anders proberen voor je artrose? Dan zijn er diverse alternatieve behandelmethoden. Vooralsnog valt lasertherapie daar ook onder: die is nog zo nieuw dat zorgverzekeraars de alternatieve artrose behandeling nog niet hebben opgenomen in hun polissen. 

Lasertherapie
Het eerste wat je merkt na een laserbehandeling is dat je minder pijn hebt. Dat effect houdt bijna drie dagen aan. Daarnaast zorgt de laser ervoor dat de cellen aan het werk gezet worden voor herstellende werkzaamheden. Dat houdt in dat ontstekingen afremmen, maar ook dat cellen worden vernieuwd. Dat heeft een positief effect op de artrose.

Voedingssupplementen
Veel mensen met artrose gebruiken supplementen om zo de artrose te vertragen via de voeding. Een bekend supplement is glucosamine, in combinatie met MSM en chondroïtine. Ook zijn er mensen die positieve ervaringen hebben met natuurlijke astaxanthine. Wees voorzichtig met het nemen van supplementen. De één reageert er anders op dan de ander. Overleg altijd met de huisarts: misschien heb jij iets anders nodig dan anderen.

Acupunctuur
Het blijkt dat veel mensen met artrose baat hebben bij deze Chinese geneeswijze. Via kleine naaldjes kan de acupuncturist de energiestromen in balans brengen, die het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Chiropractie
De chiropractor zorgt ervoor dat je op een betere manier kan bewegen. Dat doet hij of zij door op bepaalde punten te drukken, waardoor het gewricht wordt gecorrigeerd. Ook hierbij blijken mensen baat te hebben.

Wie artrose heeft, hoeft zich daar dus niet zomaar bij neer te leggen. Meestal is een alternatieve artrose behandeling een aanvulling op ‘normale’ therapie. 

Het blijkt dat er nog veel mogelijk is. Bij Lasertherapie Nederland bieden we laserbehandelingen aan die de pijn verminderen en het herstellend vermogen van de cellen vergroten. Zo kun je merkbaar makkelijker bewegen.  

Ook kun je lasertherapie volgen in combinatie met fysiotherapie. Op die manier pak je de artrose op twee manieren aan: via de lasertherapie bevorder je het herstellend vermogen van de cellen en via fysiotherapie versterk je de spieren, waardoor de gewrichten meer belast kunnen worden.

Hoe gaat een behandeling van artrose?

Bij Lasertherapie Nederland willen we dat je zo snel mogelijk van de pijn af bent. Daarom beginnen we de eerste keer al met een laserbehandeling, om zo de pijn te verlichten. 

Voordat de behandeling begint, kijken we naar de plek waar je pijn hebt. Met een uitgebreid lichamelijk onderzoek brengen we de aangedane gewrichten in kaart op basis van beweeglijkheid, zwelling, warmte en pijn. Zo kunnen we zien of er ontstekingen zijn die we mogelijk kunnen behandelen. Met een infraroodmeter kunnen we de temperatuur meten, die geeft vaak een beeld van de ontstekingswaarde. 

Om een laserbehandeling te kunnen doen moet de huid op de aangedane plek ontbloot zijn, zodat het laserlicht goed onder de huid kan doordringen. De therapeut masseert vervolgens zachtjes de aangedane plek met het laserapparaat, in een draaiende beweging. De behandeling is pijnloos, je voelt alleen een aangename warmte.

De duur van de alternatieve artrose behandeling is afhankelijk van de pijn en de ernst van de artrose. Meestal duurt het tien minuten. Al tijdens de behandeling voel je minder pijn. Dat effect houdt wel 78 uur aan. Meestal heb je in de tussentijd alweer een nieuwe afspraak.

Langdurige behandeling

Wanneer je last hebt van artrose, ben je niet zomaar hersteld. Wel kunnen we het proces vertragen, omdat lasertherapie het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleert. Verder bestaat een laserbehandeling voor artrose voornamelijk uit pijnbestrijding. We beginnen met tien behandelingen, daarna volgt er een onderhoudsbehandeling, waarbij je eens in de vier à zes weken bij ons komt. Hiervoor geldt een aangepast tarief, vraag ons naar de mogelijkheden.

Waarom Lasertherapie Nederland?

Bij Lasertherapie Nederland vinden we het belangrijk dat je zo snel mogelijk weer in beweging kunt komen. Daarom beginnen we direct met een laserbehandeling, want het effect merk je al na de eerste keer. We zetten de belangrijkste redenen om naar Lasertherapie Nederland te komen op een rij.

Snel op afspraak
We begrijpen dat het erg vervelend is om met pijn te leven. Daarom kun je bij ons snel terecht voor een afspraak. Je krijgt dan direct je eerste laserbehandeling, zodat je weer gemakkelijker kunt bewegen.

Persoonlijke aandacht
Als je bij ons komt, kom je in een praktijk waar je je snel thuis voelt. We willen graag dat het goed met je gaat. Daarom krijg je veel persoonlijke aandacht en kiezen we niet voor een klinische aanpak.

Snel resultaat
Na een laserbehandeling voel je je al snel beter. Dat komt door de pijnstillende werking van het laserapparaat, dat tot wel 8 centimeter onder de huid kan komen.

Vrijblijvend lasertherapie proberen

Wil je weten hoe een laserbehandeling voelt? We garanderen dat je al na de eerste behandeling verschil voelt. Mocht je geen effect merken, dan krijg je het bedrag van de behandeling weer teruggestort op je rekening. Maak snel een afspraak.

Ervaar het zelf

Maak vrijblijvend kennis met lasertherapie. Niet tevreden na je proefbehandeling? Dan storten wij je geld terug. Ervaar zelf de kracht van lasertherapie. Maak direct een afspraak.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Reinier Bruggeman (73) werd het afgelopen jaar steeds vaker wakker van pijnscheuten in zijn wijsvinger. In deze krant ontdekte hij een nieuwe behandelmethode: lasertherapie. Hij wilde het graag uitproberen en belde voor een afspraak. Inmiddels is hij na 5 behandelingen volledig pijnvrij. Ook heeft hij zijn nachtrust weer gevonden. Lees het hele artikel.