Home » Ervaringsverhalen » Het effect van lasertherapie bij de hernia van Martijn: “Ik kan in principe alles weer”

Het effect van lasertherapie bij de hernia van Martijn: “Ik kan in principe alles weer”

Hij had al van alles geprobeerd. Van acupunctuur tot body stress release therapie. Ruim tien jaar na zijn eerste hernia en twee operaties verder is Martijn Brouwer (47) nog niet genezen. Maar dankzij het behandelen van de hernia met lasertherapie heeft hij wel veel minder pijn. “Ik kan bijna alles weer.”

Sinds zijn eerste hernia is Martijn uit Apeldoorn gewend geraakt aan de pijn. Dat was in 2008. Twee jaar later kwam daar nog een tweede hernia overheen. Hij werd twee keer geopereerd, maar de pijn bleef. “Vooral na de tweede operatie had ik veel last van mijn linkerbeen.”

Plat liggen

Het was daardoor dat hij heel normale dingen niet meer kon doen. “Ik pas me de laatste tien jaar al aan. Ik kan niet meer in de tuin werken, terwijl ik dat daarvoor wel deed. Als ik drie keer per week naar de sportschool ga, dan lig ik het weekend erna plat.”

Er zijn ook specifieke dingen die hij mist. “Het hardlopen, dat deed ik vroeger veel. En voetballen met m’n dochter, dat kan nu ook niet meer. Ik kan wel functioneren, maar ik moet me constant aanpassen. Ik ben het gewend.”

Martijn Brouwer kan weer kilometers wandelen met een hernia. Hij volgde laserbehandeling bij Lasertherapie Nederland.

Ruim een half jaar geleden, zomer 2019, ging het weer mis. “De pijn werd al steeds erger. Met als dieptepunt de vakantie. Ik kon zowat niet meer lopen.”

Pijnbestrijding

De vakantie met z’n vrouw en tienerdochters was verloren en Martijn was weer terug bij af. Via de huisarts kwam hij terecht bij de pijnpoli en werd er gesproken over neurostimulatie. Maar dat is voor mensen met chronische pijn. “Daar voelde ik me te jong voor. Bovendien ben ik bij het zitten en liggen van de pijn af.”

Een andere oplossing was het ‘schoonmaken’ van het littekenweefsel. “Mijn klachten worden namelijk veroorzaakt door littekenweefsel van mijn laatste twee operaties”, vertelt Martijn. “Maar dat hielp de vorige keer ook niet.” Een second opinion gaf uitsluitsel: de enige optie was een operatie. Andere behandelingen hadden geen zin.

Lasertherapie bij hernia's

Voor Martijn een teleurstelling, de vorige operaties hadden immers ook niet geholpen. Dus was het maar weer wachten op de operatie. “Ik ben naar allerlei therapeuten geweest. Allemaal zeiden ze: ‘Ik kan je helpen’, maar het bleek niet te werken.”

Hernia behandelen met lasertherapie

De oplossing kwam per toeval. Hij was voor fysiotherapie met zijn dochter bij Caroline van Lasertherapie Nederland. “Ze had een verzwikte enkel en dat wilde niet snel genezen. En mijn dochter is fanatiek, ze wil doorvoetballen.” Met een paar laserbehandelingen geneest het veel sneller, zei Caroline. En ze bood Martijn aan om het direct zelf ook eens te proberen, voor z’n hernia.

Dat heeft hij geweten. “Dat voelde lekker warm. Heel bijzonder en ook best wel raar. Ik voelde meteen verschil. De avond ervoor had ik nog een kilometer gewandeld, maar moest ik daarna ook lang zitten. Na de eerste behandeling kon ik dezelfde avond gewoon doorlopen. Ik liep makkelijk meer dan een kilometer zonder pijn. Dat kon ik daarvoor nooit.”

Kilometers wandelen

Dat was na de eerste behandeling. Inmiddels, drie weken later en negen behandelingen verder, kan hij veel meer. “Misschien wel 10 kilometer. In ieder geval 5. Fietsen gaat weer. En ik ga volgende week weer fulltime aan het werk.” Want ook dat heeft hij het afgelopen halfjaar niet kunnen doen.

Het was de eerste keer dat hij echt effect voelde van therapie. “Ik kan in principe alles weer. Dat had ik echt niet verwacht. En andere mensen geloven het ook niet. Of denken dat ik ze eerst voor de gek hield”, zegt hij gekscherend.

Hernia niet genezen

Martijn is wel realistisch. “Ik ben natuurlijk niet genezen, het wordt nooit meer perfect. Maar als je zo’n pijn hebt, dan is het best een overweging. Het werkt super. Het is alleen wel heel jammer dat het nog niet vergoed wordt door de zorgverzekering.”

Of een operatie nog nodig is weet hij niet, momenteel kan hij alles. Maar mocht de hernia weer de kop opsteken, dan weet hij lasertherapeut Caroline te vinden. “Ik heb haar goed leren kennen, en het was perfect. Ze is een heel open vrouw en ik zou zeker teruggaan.”

Ervaar het zelf

Maak vrijblijvend kennis met lasertherapie. Niet tevreden na je proefbehandeling? Dan storten wij je geld terug. Ervaar zelf de kracht van lasertherapie. Maak direct een afspraak.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Artrose in de knieën - Barbara

"Zeer professionele behandeling, en super vriendelijk personeel. De laserbehandeling zelf was pijnloos met direct merkbare verlichting in het behandelde gebied."

Hernia - Martijn

"Ruim tien jaar geleden kreeg ik een hernia, twee jaar laten en tweede. Ik werd twee keer geopereerd, maar de pijnklachten bleven. Ik heb alles geprobeerd: van acupunctuur tot body stress release. Niets hielp. Na een eerste lasertherapiebehandeling voelde ik direct verschil. Mensen geloven me soms niet, maar ik kan in principe alles weer. Dat had ik echt niet verwacht."

Lees het complete verhaal van Martijn.

Artrose in de vingers - Joke

"Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik artrose in mijn vingers. Mijn vader en moeder hebben het ook, dus het kan iets genetisch zijn. Een geneesmiddel is er niet, en de alternatieve behandelingen werken vaak maar tijdelijk. Mijn man hoorde via zijn netwerk over lasertherapie. Ik heb de eerste behandeling gevolgd en voelde direct verschil. Het is niet alleen de pijn die minder is, ik heb ook meer kracht in mijn vingers. Daar word ik heel blij van. ”

Lees het complete verhaal van Joke. 

Heupklachten - Dick

"In augustus 2018 ben ik uit de mast van mijn boot gevallen op mijn heup en heb daarna pijn bij het lopen gekregen. ( 9 holes lopen op de golfbaan ging na 3 holes niet meer). Normaal heb ik na 2 weken geen pijn meer maar deze keer ging de pijn niet over. In maart 2019 ben ik door Caroline geholpen met Dry Needling techniek. Dit verlichtte de pijn slechts 2 dagen. Vervolgens heb ik een laser behandeling gekregen van 10 minuten op 8 watt vermogen. Dit hielp meteen en ik kon met gemak daarna 18 holes lopen."