Home » Artrose behandelen » Artrose in de heup: welke behandelingen zijn mogelijk?

Artrose in de heup: welke behandelingen zijn mogelijk?

Van alle plekken waar artrose kan voorkomen, is de heup de meest voorkomende. Als je dat hebt, dan merk je dat aan pijn en stijfheid bij het opstaan, vooral ’s ochtends. We kunnen artrose in de heup behandelen met onze deep-tissuelaser. 

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen tussen de gewrichten is aangetast. Daardoor bewegen de botten over elkaar tijdens het bewegen en dat doet pijn. Ook merk je stijfheid bij het opstaan. Het komt in de heup vaak voor, omdat slijtage van het kraakbeen zich daar vaak het eerst voordoet. Ze noemen het ook wel een ‘versleten heup’.

Slijtage kraakbeen

Slijtage van het kraakbeen is een natuurlijk proces. Hoe ouder je wordt, hoe meer kans je hebt op artrose in de heup, maar het kan het ook op jongere leeftijd voorkomen. Je kunt er zelden van herstellen. Kraakbeen groeit nou eenmaal niet zomaar terug. Een behandeling van artrose in de heup bestaat dan ook voornamelijk uit pijnbestrijding.

Lasertherapie is daarop een ideale aanvulling of zelfs alternatief. Bovendien helpt de behandeling het herstel van de cellen, wat de kans vergroot dat de klachten verminderen. 

Klachten bij artrose in de heup

Als je last hebt van artrose, dan kun je de volgende klachten hebben:

  • Pijn bij het opstaan
  • Pijn bij belasting
  • Minder goed bewegen
  • Stijfheid
  • Krakende gewrichten
  • Zwellingen
  • Verandering in lichaamshouding

Wat kun je doen bij artrose in de heup?

Je kunt niet herstellen van artrose. Wel kun je de klachten verminderen en de pijn verlichten. 

Artrose heup behandelen

Regelmatig bewegen
Hoewel het soms lastig is, is het goed om regelmatig te blijven bewegen. Maar overdrijf het niet: overbelasting verergert de klachten. Voel zelf aan of je over je grens bent gegaan. Je merkt dat aan napijn na het bewegen.

Fysiotherapie
Een fysiotherapeut helpt met specifieke oefeningen om de klachten te verminderen. Hij of zij weet precies welke oefeningen goed zijn en hoe je ze moet doen.

Afvallen
Het is bekend dat artrose vaker voorkomt bij mensen met overgewicht. Meer gewicht zorgt namelijk voor meer belasting op de gewrichten. Dat voel je als je artrose in de heup hebt. Afvallen kan helpen om die belasting te verminderen.

Leefstijl veranderen
Misschien heb je wel een beroep of hobby waarbij je de heup veel belast. Het is dan een goed idee om daarmee te minderen, of zelfs te stoppen. In het geval van het werk, is het goed om dit met de bedrijfsarts te bespreken.

Lasertherapie bij artrose in de heup

Lasertherapie is altijd een goede aanvulling op de behandeling van artrose in de heup. Tijdens de behandeling merk je al de pijnstillende werking. Dat effect houdt wel 78 uur aan. In die periode kun je beter bewegen, wat weer een positief effect heeft op het herstel.

Zelf minder pijn ervaren?

Wil je weten wat lasertherapie voor effect heeft op je artrose? Kom eens langs voor een behandeling. Merk je niets na de eerste behandeling, dan storten we het bedrag gewoon weer terug. Onze deskundige fysiotherapeuten geven je persoonlijk advies. Maak direct een afspraak

Ervaar het zelf

Maak vrijblijvend kennis met lasertherapie. Niet tevreden na je proefbehandeling? Dan storten wij je geld terug. Ervaar zelf de kracht van lasertherapie. Maak direct een afspraak.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Artrose in de knieën - Barbara

"Zeer professionele behandeling, en super vriendelijk personeel. De laserbehandeling zelf was pijnloos met direct merkbare verlichting in het behandelde gebied."

Hernia - Martijn

"Ruim tien jaar geleden kreeg ik een hernia, twee jaar laten en tweede. Ik werd twee keer geopereerd, maar de pijnklachten bleven. Ik heb alles geprobeerd: van acupunctuur tot body stress release. Niets hielp. Na een eerste lasertherapiebehandeling voelde ik direct verschil. Mensen geloven me soms niet, maar ik kan in principe alles weer. Dat had ik echt niet verwacht."

Lees het complete verhaal van Martijn.

Artrose in de vingers - Joke

"Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik artrose in mijn vingers. Mijn vader en moeder hebben het ook, dus het kan iets genetisch zijn. Een geneesmiddel is er niet, en de alternatieve behandelingen werken vaak maar tijdelijk. Mijn man hoorde via zijn netwerk over lasertherapie. Ik heb de eerste behandeling gevolgd en voelde direct verschil. Het is niet alleen de pijn die minder is, ik heb ook meer kracht in mijn vingers. Daar word ik heel blij van. ”

Lees het complete verhaal van Joke. 

Heupklachten - Dick

"In augustus 2018 ben ik uit de mast van mijn boot gevallen op mijn heup en heb daarna pijn bij het lopen gekregen. ( 9 holes lopen op de golfbaan ging na 3 holes niet meer). Normaal heb ik na 2 weken geen pijn meer maar deze keer ging de pijn niet over. In maart 2019 ben ik door Caroline geholpen met Dry Needling techniek. Dit verlichtte de pijn slechts 2 dagen. Vervolgens heb ik een laser behandeling gekregen van 10 minuten op 8 watt vermogen. Dit hielp meteen en ik kon met gemak daarna 18 holes lopen."