Home » Artrose » Artrose in de heup: welke behandelingen zijn mogelijk?

Artrose in de heup: welke behandelingen zijn mogelijk?

Van alle plekken waar artrose kan voorkomen, is de heup een van de meest voorkomende. Als je dat hebt, dan merk je dat aan pijn en stijfheid bij het opstaan, vooral ’s ochtends. We kunnen artrose in de heup behandelen met onze deep-tissuelaser. 

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen tussen de gewrichten is aangetast. Het komt in de heup vaak voor, ze noemen het ook wel een ‘versleten heup’.

Slijtage kraakbeen

Slijtage van het kraakbeen is een natuurlijk proces. Hoe ouder je wordt, hoe meer kans je hebt op artrose in de heup, maar het kan het ook op jongere leeftijd voorkomen. Je kunt er zelden van herstellen. Kraakbeen groeit nou eenmaal niet zomaar terug. Een behandeling van artrose in de heup bestaat dan ook voornamelijk uit pijnbestrijding.

Lasertherapie is daarop een ideale aanvulling of zelfs een goed alternatief.

Klachten bij artrose in de heup

Als je last hebt van artrose, dan kun je de volgende klachten hebben:

  • Pijn bij het opstaan
  • Pijn bij belasting
  • Minder goed bewegen
  • Stijfheid
  • Krakende gewrichten
  • Zwellingen
  • Verandering in lichaamshouding

Wat kun je doen bij artrose in de heup?

Je kunt niet herstellen van artrose. Wel kun je de klachten verminderen en de pijn verlichten. 

Artrose heup behandelen

Regelmatig bewegen
Hoewel het soms lastig is, is het goed om regelmatig te blijven bewegen. Maar overdrijf het niet: overbelasting verergert de klachten. Voel zelf aan of je over je grens bent gegaan. Je merkt dat aan napijn na het bewegen.

Fysiotherapie
Een fysiotherapeut helpt met specifieke oefeningen om de klachten te verminderen. Hij of zij weet precies welke oefeningen goed zijn en hoe je ze moet doen.

Afvallen
Het is bekend dat artrose vaker voorkomt bij mensen met overgewicht. Meer gewicht zorgt namelijk voor meer belasting op de gewrichten. Dat voel je als je artrose in de heup hebt. Afvallen kan helpen om die belasting te verminderen.

Leefstijl veranderen
Misschien heb je wel een beroep of hobby waarbij je de heup veel belast. Het is dan een goed idee om daarmee te minderen, of zelfs te stoppen. In het geval van het werk, is het goed om dit met de bedrijfsarts te bespreken.

Lasertherapie bij artrose in de heup

Lasertherapie is altijd een goede aanvulling op de behandeling van artrose in de heup. Tijdens de behandeling merk je vaak al de pijnstillende werking. Dat effect houdt wel 78 uur aan. In die periode kun je beter bewegen, wat weer een positief effect heeft op het herstel.

Zelf minder pijn ervaren?

Wil je weten wat lasertherapie voor effect heeft op je artrose? Maak direct een afspraak

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Door Corona en overbelasting heb ik long-Covid ontwikkeld. Ik was totaal uitgeput. Ik ben gestart met fysio- en ergotherapie. Lasertherapie heeft een behoorlijke boost gegeven aan mijn herstel. Na enkele lichte bijwerkingen voelde ik mij na elke behandeling sterker. Minder moe, meer energie en de onregelmatige ademhaling en verstoorde nachtrust verdwenen. Ik kreeg een positieve stemming en ik geniet weer van wat ik doe. Mijn belastbaarheid is merkbaar toegenomen. Cognitief kan ik mij langer concentreren en weer combinaties maken. Lasertherapie bij praktijk Hoogendoorn is beproefd. De door hen gegeven informatie en hun betrokkenheid bij het verloop na elke behandeling gaf mij vertrouwen. Ook voor mij geldt nu: lasertherapie met resultaat. Aanbevolen!
Marianne S.