Home » Artrose » Persoonlijk advies over artrose van een specialist

Persoonlijk advies over artrose van een specialist

Artrose is een vervelende aandoening aan de gewrichten, die je belemmert in het dagelijks leven. Logisch dat je allerlei manieren zoekt om er vanaf te komen. Het kan nooit kwaad om eens met een specialist over artrose te praten. 

Artrose is een reumatische aandoening waarbij het kraakbeen rondom het gewricht beschadigd is. Dat kraakbeen groeit niet zomaar weer terug, dus vaak zul je met een zekere mate van pijn moeten leren leven.

Advies van artrosespecialist

Het kan natuurlijk geen kwaad om eens met een artrosespecialist te spreken: hij of zij kan lichamelijk onderzoek doen en advies geven over jouw persoonlijke situatie. Ook krijg je dan een beeld van de aantasting van het pijnlijke gewricht. Er zijn verschillende reumaklinieken in Nederland die je daarbij kunnen helpen, zoals de Sint Maartenskliniek

In de meeste gevallen zal een specialist je adviseren om voldoende te bewegen, af te vallen en de spieren om het gewricht te versterken. Voor mensen met artrose is dat lastig, omdat bewegen vaak pijn doet. Daarom is pijnstilling vaak ook onderdeel van de behandeling, zodat je makkelijker kunt bewegen.

Artrose advies

Wat kun je eraan doen?

Je kunt niet compleet herstellen van artrose. Wel kun je de klachten verminderen en de pijn verlichten. Dit zijn de adviezen voor artrose.

  • Regelmatig bewegen
  • Fysiotherapie
  • Afvallen
  • Leefstijl veranderen (voorkom overbelasting)
  • Pijnbestrijding
  • Lasertherapie

Artrose vertragen met lasertherapie

Bij Lasertherapie Nederland vinden we het belangrijk dat je zo goed als kan herstelt, of het proces van artrose vertraagt. Lasertherapie biedt perfecte ondersteuning voor de behandeling. Daarmee ervaar je minder pijn, en dat merk je al tijdens de behandeling. Ook zet het de cellen aan tot herstel, waardoor je gewrichten minder snel achteruitgaan.

Lasertherapie is nog relatief nieuw. Met je artrosespecialist kun je bespreken welke combinatie van behandelingen je kunt volgen en in welke mate je kunt blijven bewegen. Een risico bij artrose is overbelasting, een specialist kan je daarvoor behoeden.

Onze artrosespecialisten

Daarnaast kun je altijd advies vragen aan een fysiotherapeut. Bij Lasertherapie Nederland werken ervaren fysiotherapeuten die artrose al vaak voorbij hebben zien komen. Ze kunnen je adviseren en gerichte oefeningen geven. Het is bij ons dan ook mogelijk om een combinatie van fysiotherapie en lasertherapie te volgen. 

Zelf minder pijn ervaren?

Wil je eens ervaren hoe dat is, een laserbehandeling? Maak direct een afspraak.

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Door Corona en overbelasting heb ik long-Covid ontwikkeld. Ik was totaal uitgeput. Ik ben gestart met fysio- en ergotherapie. Lasertherapie heeft een behoorlijke boost gegeven aan mijn herstel. Na enkele lichte bijwerkingen voelde ik mij na elke behandeling sterker. Minder moe, meer energie en de onregelmatige ademhaling en verstoorde nachtrust verdwenen. Ik kreeg een positieve stemming en ik geniet weer van wat ik doe. Mijn belastbaarheid is merkbaar toegenomen. Cognitief kan ik mij langer concentreren en weer combinaties maken. Lasertherapie bij praktijk Hoogendoorn is beproefd. De door hen gegeven informatie en hun betrokkenheid bij het verloop na elke behandeling gaf mij vertrouwen. Ook voor mij geldt nu: lasertherapie met resultaat. Aanbevolen!
Marianne S.