Home » Artrose behandelen » Persoonlijk advies over artrose van een specialist

Persoonlijk advies over artrose van een specialist

Artrose is een vervelende aandoening aan de gewrichten, die je belemmert in het dagelijks leven. Logisch dat je allerlei manieren zoekt om er vanaf te komen. Het kan nooit kwaad om eens met een specialist over artrose te praten. 

Artrose is een reumatische aandoening waarbij het kraakbeen rondom het gewricht beschadigd is. Daardoor is er geen schokdemping meer tussen de botten als je beweegt en dat veroorzaakt pijn en stijfheid. Dat kraakbeen groeit niet zomaar weer terug, dus vaak zul je met een zeker mate van pijn moeten leren leven.

Advies van artrosespecialist

Het kan natuurlijk geen kwaad om eens met een artrosespecialist te spreken: hij of zij kan lichamelijk onderzoek doen en advies geven over jouw persoonlijke situatie. Ook krijg je dan een beeld van de aantasting van het pijnlijke gewricht. Er zijn verschillende reumaklinieken in Nederland die je daarbij kunnen helpen, zoals de Sint Maartenskliniek

In de meeste gevallen zal een specialist je adviseren om voldoende te bewegen, af te vallen en de spieren om het gewricht te versterken. Voor mensen met artrose is dat lastig, omdat bewegen vaak pijn doet. Daarom is pijnstilling vaak ook onderdeel van de behandeling, zodat je makkelijker kunt bewegen.

Artrose advies

Wat kun je eraan doen?

Je kunt niet compleet herstellen van artrose. Wel kun je de klachten verminderen en de pijn verlichten. Dit zijn de adviezen voor artrose.

  • Regelmatig bewegen
  • Fysiotherapie
  • Afvallen
  • Leefstijl veranderen (voorkom overbelasting)
  • Pijnbestrijding
  • Lasertherapie

Artrose vertragen met lasertherapie

Bij Lasertherapie Nederland vinden we het belangrijk dat je zo goed als kan herstelt, of het proces van artrose vertraagt. Lasertherapie biedt perfecte ondersteuning voor de behandeling. Daarmee ervaar je minder pijn, en dat merk je al tijdens de behandeling. Ook zet het de cellen aan tot herstel, waardoor je gewrichten minder snel achteruitgaan.

Lasertherapie is nog relatief nieuw en behoort daarom nog tot de alternatieve behandelmethoden. Met je artrosespecialist kun je bespreken welke combinatie van behandelingen je kunt volgen en in welke mate je kunt blijven bewegen. Een risico bij artrose is overbelasting, een specialist kan je daarvoor behoeden.

Onze artrosespecialisten

Daarnaast kun je altijd advies vragen aan een fysiotherapeut. Bij Lasertherapie Nederland werken ervaren fysiotherapeuten die artrose vaak voorbij hebben zien komen. Ze kunnen je adviseren en gerichte oefeningen geven. Het is bij ons dan ook mogelijk om een combinatie van fysiotherapie en lasertherapie te volgen. 

Zelf minder pijn ervaren?

Wil je eens ervaren hoe dat is, een laserbehandeling? De eerste behandeling is vrijblijvend. Merk je geen verschil, dan krijg je het geld voor de behandeling op je rekening teruggestort. Maak direct een afspraak.

Ervaar het zelf

Maak vrijblijvend kennis met lasertherapie. Niet tevreden na je proefbehandeling? Dan storten wij je geld terug. Ervaar zelf de kracht van lasertherapie. Maak direct een afspraak.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Artrose in de knieën - Barbara

"Zeer professionele behandeling, en super vriendelijk personeel. De laserbehandeling zelf was pijnloos met direct merkbare verlichting in het behandelde gebied."

Hernia - Martijn

"Ruim tien jaar geleden kreeg ik een hernia, twee jaar laten en tweede. Ik werd twee keer geopereerd, maar de pijnklachten bleven. Ik heb alles geprobeerd: van acupunctuur tot body stress release. Niets hielp. Na een eerste lasertherapiebehandeling voelde ik direct verschil. Mensen geloven me soms niet, maar ik kan in principe alles weer. Dat had ik echt niet verwacht."

Lees het complete verhaal van Martijn.

Artrose in de vingers - Joke

"Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik artrose in mijn vingers. Mijn vader en moeder hebben het ook, dus het kan iets genetisch zijn. Een geneesmiddel is er niet, en de alternatieve behandelingen werken vaak maar tijdelijk. Mijn man hoorde via zijn netwerk over lasertherapie. Ik heb de eerste behandeling gevolgd en voelde direct verschil. Het is niet alleen de pijn die minder is, ik heb ook meer kracht in mijn vingers. Daar word ik heel blij van. ”

Lees het complete verhaal van Joke. 

Heupklachten - Dick

"In augustus 2018 ben ik uit de mast van mijn boot gevallen op mijn heup en heb daarna pijn bij het lopen gekregen. ( 9 holes lopen op de golfbaan ging na 3 holes niet meer). Normaal heb ik na 2 weken geen pijn meer maar deze keer ging de pijn niet over. In maart 2019 ben ik door Caroline geholpen met Dry Needling techniek. Dit verlichtte de pijn slechts 2 dagen. Vervolgens heb ik een laser behandeling gekregen van 10 minuten op 8 watt vermogen. Dit hielp meteen en ik kon met gemak daarna 18 holes lopen."