Home » Hernia behandelen » Hernia in de onderrug: pak klachten aan met lasertherapie

Hernia in de onderrug: pak klachten aan met lasertherapie

Als je weleens rugklachten hebt gehad, weet je hoe vervelend het is. Alle bewegingen kunnen dan pijn doen. Bij een hernia heb je een constante pijn in je rug, bil, been en voet. Alle hernia’s doen zich voor in de onderrug. Zo’n hernia in de onderrug kun je behandelen met een combinatie van fysiotherapie met lasertherapie.

Bij een hernia (hernia nuclei pulposi) is er een tussenwervelschijf in de onderrug gaan uitpuilen en tussen de wervels komen te zitten. Daardoor is er druk op de zenuw ontstaan. Dit voel je in je onderrug, bil, been en voet. Daarnaast kun je minder kracht hebben in het been en een doof, prikkelend of branderig gevoel ervaren. 

Oorzaak van een hernia

Wat de oorzaak is van een hernia is niet duidelijk. Rokers hebben het iets vaker, evenals mensen die veel bukken en tillen. Ook lijkt stress van invloed, en veel moeten zitten tijdens het werk of in de auto. Tot slot hebben lange mensen ook vaker herniaklachten te hebben. 

hernia onderrug behandelen

De klachten van een hernia verminderen vaak als je ligt. Toch is het bij een hernia belangrijk om te blijven bewegen. Om een hernia in de onderrug te behandelen, is dan ook vaak fysiotherapie nodig.

In combinatie met lasertherapie is dat een volwaardige behandeling. Bovendien herstel je eerder, omdat de laserbehandeling het herstellend vermogen van de cellen vergroot.

Wel of geen operatie?

Veel mensen met een hernia overwegen een operatie. Tegenwoordig doen ze dat niet zomaar, alleen maar bij verlammingsverschijnselen en incontinentie. De resultaten van zo’n operatie zijn vaak wisselend.

Rokers herstellen bijvoorbeeld minder goed dan niet-rokers. Ook zul je nog tot zo’n 12 weken na de operatie moeten revalideren. Het is dus niet altijd beter om een operatieve behandeling te ondergaan. Zonder operatie is lasertherapie een goed alternatief. 

Met fysiotherapie in combinatie met lasertherapie verdwijnen de pijnklachten vanzelf binnen afzienbare tijd.

Hernia in de onderrug behandelen

Een behandeling van een hernia in de onderrug begint meestal met pijnverlichting. Dat kan met pijnstillers, maar bijvoorbeeld ook met (aanvullende) lasertherapie. Met onze deep-tissuelaser kunnen we tot wel 8 centimeter onder de huid komen. Dat is diep genoeg om bij de pijnplek te komen. 

Door de laserbehandeling heb je minder pijn. Dat merk je al tijdens de eerste behandeling. Dat pijnstillende effect houdt tot wel 78 uur aan. Binnen die tijd heb je alweer een nieuwe afspraak. Dat de pijn vermindert, is handig voor de behandeling. Het maakt bewegen makkelijker, en dat bevordert het herstel.

Kortere hersteltijd

In combinatie met fysiotherapie kom je er zo sneller bovenop. Dat scheelt soms wel de helft van de hersteltijd. 

Dat komt omdat de laserbehandeling er ook voor zorgt dat de laser je cellen aanzet om aan het werk te gaan. Dat resulteert bijvoorbeeld in een toename van adenosine-tri-phosfaat (ATP), een energierijke stof die zich in de lichaamscellen bevindt. Dat zorgt voor meer energie in de cellen, waardoor het herstelproces versnelt. Dat effect werkt nog lang door na de behandeling, tot wel zeven weken. Hier lees je meer over de werking van lasertherapie.

Combinatietherapie

Een herniabehandeling bij Lasertherapie Nederland is altijd een combinatie van fysiotherapie en lasertherapie. De behandeling begint met enkele laserbehandelingen, daarna volgt een regulier fysiotraject met een ervaren fysiotherapeut.

Ervaar de werking zelf, het is geheel vrijblijvend. Merk je geen effect na de eerste behandeling, dan was die gratis. Maak direct een afspraak.

Ervaar het zelf

Maak vrijblijvend kennis met lasertherapie. Niet tevreden na je proefbehandeling? Dan storten wij je geld terug. Ervaar zelf de kracht van lasertherapie. Maak direct een afspraak.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Artrose in de knieën - Barbara

"Zeer professionele behandeling, en super vriendelijk personeel. De laserbehandeling zelf was pijnloos met direct merkbare verlichting in het behandelde gebied."

Hernia - Martijn

"Ruim tien jaar geleden kreeg ik een hernia, twee jaar laten en tweede. Ik werd twee keer geopereerd, maar de pijnklachten bleven. Ik heb alles geprobeerd: van acupunctuur tot body stress release. Niets hielp. Na een eerste lasertherapiebehandeling voelde ik direct verschil. Mensen geloven me soms niet, maar ik kan in principe alles weer. Dat had ik echt niet verwacht."

Lees het complete verhaal van Martijn.

Artrose in de vingers - Joke

"Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik artrose in mijn vingers. Mijn vader en moeder hebben het ook, dus het kan iets genetisch zijn. Een geneesmiddel is er niet, en de alternatieve behandelingen werken vaak maar tijdelijk. Mijn man hoorde via zijn netwerk over lasertherapie. Ik heb de eerste behandeling gevolgd en voelde direct verschil. Het is niet alleen de pijn die minder is, ik heb ook meer kracht in mijn vingers. Daar word ik heel blij van. ”

Lees het complete verhaal van Joke. 

Heupklachten - Dick

"In augustus 2018 ben ik uit de mast van mijn boot gevallen op mijn heup en heb daarna pijn bij het lopen gekregen. ( 9 holes lopen op de golfbaan ging na 3 holes niet meer). Normaal heb ik na 2 weken geen pijn meer maar deze keer ging de pijn niet over. In maart 2019 ben ik door Caroline geholpen met Dry Needling techniek. Dit verlichtte de pijn slechts 2 dagen. Vervolgens heb ik een laser behandeling gekregen van 10 minuten op 8 watt vermogen. Dit hielp meteen en ik kon met gemak daarna 18 holes lopen."