Fysiotherapie en lasertherapie bij gewrichtspijn: doen?

Door oefeningen te doen worden je gewrichten en spieren soepeler. Het is dus vanzelfsprekend dat je met gewrichtspijn naar de fysiotherapeut gaat. Maar wist je dat je ook aanvullend lasertherapie kunt toepassen? Dan herstel je nog sneller. 

Als je pijnlijke gewrichten of spieren hebt, dan stuurt de huisarts je meestal door naar de fysiotherapeut. Of misschien heb je zelf al de stap richting fysiotherapie of manuele therapie gezet. Bij de fysiotherapeut krijg je oefeningen mee om je te laten bewegen. Gewrichten herstellen zo namelijk het best.

 

Lasertherapie bij blessure

Toch lukt het niet voor iedereen om meteen oefeningen te doen. Je gewricht kan vastzitten, omdat je het door de pijn al een lange tijd verkeerd hebt gebruikt. Misschien heb je wel een vervelende blessure, waardoor het gewricht dik is. Regelmatig bewegen kan dan heel vervelend zijn.

Vaak is het advies om dan maar (ontstekingsremmende) pijnstillers te nemen. Pijnstilling kan op verschillende manieren: met medicijnen, maar ook met lasertherapie. Dat laatste is een mooi alternatief voor paracetamol en ibuprofen. Bovendien heeft het een herstellende werking en vermindert het de ontsteking.

 

Ontstekingsremmende werking

Als je veel last hebt van je gewrichtspijn, dan is het ook lastig om in beweging te blijven. Terwijl dat bij fysiotherapie juist zo belangrijk is. Door te bewegen houd je namelijk je gewrichten soepel.

Door lasertherapie te combineren met fysiotherapie, kun je de oefeningen beter aan. Je hebt immers minder pijn.

Maar lasertherapie heeft ook een ander voordeel: het heeft een ontstekingsremmende werking en stimuleert het herstellend vermogen van de cellen. Daardoor genees je sneller. Dus juist bij een ontstoken gewricht is lasertherapie van grote meerwaarde.

 

Oorzaken van gewrichtspijn

De meest voorkomende oorzaken van gewrichtspijn zijn:

  • Daarbij is het kraakbeen beschadigd, waardoor twee botten bij beweging over elkaar heen schuiven en kapsels geïrriteerd raken

  • Iedereen kan een hernia krijgen. Meestal ‘schiet het erin’ door een verkeerde beweging, vaak een draaiende en tillende beweging. Een hernia zit onderin de rug.

  • Deze vorm van reuma kenmerkt zich door ontstekingen in de gewrichten en is in feite een auto-immuunziekte. Periodes van ontstoken gewrichten wisselen vaak af met periodes met minder klachten.

  • Blessure

    Misschien heb je pech gehad en heb je een vervelende blessure opgelopen. Een blessure gaat vaak gepaard met een ontsteking: je gewricht is dan dik, rood en warm.

Fysiotherapie lasertherapie bij gewrichtspijn

Bij alle vormen van gewrichtspijn is het van groot belang om het gewricht regelmatig te bewegen, zonder het te overbelasten. Die balans is lastig te vinden. Ondersteuning van een fysiotherapeut is dan ook absoluut aan te raden.

 

Lasertherapie met fysiotherapie

De therapeut kan je helpen met voorzichtige bewegingen en kan je vertellen wat je wel en niet kunt. Bij Lasertherapie Nederland werken fysiotherapeuten met vele jaren ervaring. Bij ons kun je bovendien aanvullend lasertherapie krijgen, waardoor de pijn al vanaf de eerste afspraak vermindert.

Lijkt dat je wat? Dan maken we samen een plan van aanpak. Meestal begin je met enkele laserbehandelingen, meestal duurt dat twee tot drie weken. Gemiddeld zijn zo’n 5 tot 7 sessies nodig voordat we verder gaan met fysiotherapie.

 

 

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

"Zeer professionele behandeling, en super vriendelijk personeel.
De laserbehandeling zelf was pijnloos met direct merkbare verlichting in het behandelde gebied."

Barbara

artrose in de knieën

"In augustus 2018 ben ik uit de mast van mijn boot gevallen op mijn heup en heb daarna pijn bij het lopen gekregen. ( 9 holes lopen op de golfbaan ging na 3 holes niet meer). Normaal heb ik na 2 weken geen pijn meer maar deze keer ging de pijn niet over. In maart 2019 ben ik door Caroline geholpen met Dry Needling techniek. Dit verlichtte de pijn slechts 2 dagen. Vervolgens heb ik een laser behandeling gekregen van 10 minuten op 8 watt vermogen. Dit hielp meteen en ik kon met gemak daarna 18 holes lopen."

Dick