Home » Hernia behandelen » Acute hernia behandelen? Ontdek de kracht van lasertherapie

Acute hernia behandelen? Ontdek de kracht van lasertherapie

Bij een acute hernia heb je erg veel pijn. Zelfs zitten kan dan al te veel zijn. Dat komt omdat de tussenwervelschijf is gaan uitpuilen en er daardoor druk op de zenuw is ontstaan. Een acute hernia kan vanzelf overgaan, maar behandelen kan ook. Met lasertherapie bijvoorbeeld.

Van alle hernia’s (hernia nuclei pulposi) doen 9 op de 10 zich voor tussen de 4e en de 5e lendenwervel of tussen de 5e lendenwervel en het heiligbeen. Het pijnpunt zit in de lage onderrug, die meestal uitstraalt naar de bil, het been en de voet. Sommigen hebben ook een doof gevoel. Door een acute hernia is zitten vaak erg pijnlijk.

De oorzaak van een hernia is niet helemaal duidelijk. Het lijkt in bepaalde families vaker voor te komen dan in andere. Wat we wel weten is dat het vaak voorkomt bij overbelasting van de rug en een plotselinge draai-tilbeweging. Bijvoorbeeld door een kratje bier uit de achterbak van een auto te tillen of te spitten in de tuin. 

Acute hernia behandelen

Een rughernia kan worden vastgesteld via lichamelijk onderzoek door een arts of een fysiotherapeut. Voor meer zekerheid en de exacte locatie kun je ook een MRI-scan laten doen. Omdat de aandoening erg veel pijn kan doen, is pijnstilling één van de eerste acties die volgt nadat een hernia is vastgesteld. Dat kan met medicijnen, maar ook (aanvullend) met lasertherapie. Lasertherapie heeft als grootste voordeel dat die de pijn verlicht, al tijdens de behandeling. 

acute hernia behandelen

Je kunt een laserbehandeling ondergaan als onderdeel van de behandeling door de fysiotherapeut. Waar de behandeling van een acute hernia normaal gesproken begint met rust gevolgd door fysiotherapie, maak je met lasertherapie een vliegende start met de behandeling. De techniek staat er namelijk om bekend het herstelproces te versnellen.

Operatieve behandeling: nodig of niet?

Wie erg veel pijn heeft, is misschien geneigd een operatie te overwegen. Dat is echter niet altijd nodig en ook niet altijd zinvol. Onvermijdelijk is het wanneer je last hebt van uitvalsverschijnselen of wanneer je door de hernia incontinent bent. Je moet dan zo snel mogelijk geopereerd worden. Andere patiënten kunnen via pijnstilling en fysiotherapie zelf herstellen.

Hernia behandelen met lasertherapie

Als je kiest voor een alternatieve behandeling van een hernia, kun je lasertherapie overwegen. Dat is een mooie aanvulling op bijvoorbeeld fysiotherapie. Met een laserbehandeling ben je niet alleen sneller van de pijn af, het helpt je ook sneller te herstellen.

Dat komt door de activerende werking van de methode, waardoor onder andere het gehalte adenosine-tri-phosfaat (ATP) toeneemt. Dat is een energierijke stof die zich in de lichaamscellen bevindt. De toename van deze stof zorgt voor meer energie in de cellen, waardoor het herstelproces versnelt. Dat effect werkt nog lang door na de behandeling, tot wel zeven weken. Hier lees je meer over de werking van lasertherapie.

Deep-tissuelaser

Voor het beste effect moet de laser wel bij de pijnplek komen. Dat lukt alleen met een deep-tissuelaser. Die komt tot wel 8 centimeter diep: genoeg om bij de rughernia te komen. Bij Lasertherapie Nederland maken we gebruik van zo’n laser. Daarmee kunnen we de plek van buitenaf, via de huid, behandelen.

Laserbehandeling is relatief nieuw in Nederland en staat erom bekend de pijn te verlichten al bij de eerste behandeling. Dat effect houdt wel 78 uur aan. Vaak heb je binnen die periode alweer een nieuwe afspraak. Na drie tot vier weken begin je aan de fysiotherapie, om via bewegingen de tussenwervelschijf weer op z’n plek te krijgen. De klachten verdwijnen dan op termijn vanzelf.

Probeer het zelf

Wil je zelf een alternatieve behandeling volgen voor je hernia? Kom dan eens langs om de pijnstillende werking van lasertherapie te ervaren, het is geheel vrijblijvend. Merk je geen effect na de eerste behandeling, dan was die gratis. Maak direct een afspraak.

Ervaar het zelf

Maak vrijblijvend kennis met lasertherapie. Niet tevreden na je proefbehandeling? Dan storten wij je geld terug. Ervaar zelf de kracht van lasertherapie. Maak direct een afspraak.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Artrose in de knieën - Barbara

"Zeer professionele behandeling, en super vriendelijk personeel. De laserbehandeling zelf was pijnloos met direct merkbare verlichting in het behandelde gebied."

Hernia - Martijn

"Ruim tien jaar geleden kreeg ik een hernia, twee jaar laten en tweede. Ik werd twee keer geopereerd, maar de pijnklachten bleven. Ik heb alles geprobeerd: van acupunctuur tot body stress release. Niets hielp. Na een eerste lasertherapiebehandeling voelde ik direct verschil. Mensen geloven me soms niet, maar ik kan in principe alles weer. Dat had ik echt niet verwacht."

Lees het complete verhaal van Martijn.

Artrose in de vingers - Joke

"Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik artrose in mijn vingers. Mijn vader en moeder hebben het ook, dus het kan iets genetisch zijn. Een geneesmiddel is er niet, en de alternatieve behandelingen werken vaak maar tijdelijk. Mijn man hoorde via zijn netwerk over lasertherapie. Ik heb de eerste behandeling gevolgd en voelde direct verschil. Het is niet alleen de pijn die minder is, ik heb ook meer kracht in mijn vingers. Daar word ik heel blij van. ”

Lees het complete verhaal van Joke. 

Heupklachten - Dick

"In augustus 2018 ben ik uit de mast van mijn boot gevallen op mijn heup en heb daarna pijn bij het lopen gekregen. ( 9 holes lopen op de golfbaan ging na 3 holes niet meer). Normaal heb ik na 2 weken geen pijn meer maar deze keer ging de pijn niet over. In maart 2019 ben ik door Caroline geholpen met Dry Needling techniek. Dit verlichtte de pijn slechts 2 dagen. Vervolgens heb ik een laser behandeling gekregen van 10 minuten op 8 watt vermogen. Dit hielp meteen en ik kon met gemak daarna 18 holes lopen."