Home » Hernia » Alternatieve herniabehandeling? Herstel sneller met lasertherapie

Alternatieve herniabehandeling? Herstel sneller met lasertherapie

Een hernia maakt je bewegingsvrijheid ontzettend klein. Alles wat je doet kan dan pijn doen. Van zitten, bukken, tillen tot sporten. Een herniabehandeling is gericht op beweging en pijnvermindering. Lasertherapie is hierbij een fantastisch middel. Die zorgt onder andere voor minder pijn, waardoor je makkelijker kunt bewegen.

Met een hernia (hernia nuclei pulposi) is bewegen erg lastig. Doordat er een tussenwervelschijf uitpuilt, komt een zenuw klem te zitten. Dit voel je als een scherpe, stekende pijn in je bil of been,  met uitstralende pijn naar de voet. Een hernia gaat bij de meeste mensen vanzelf over binnen 12 weken. 

Alternatieve herniabehandeling

De beste oplossing is om te blijven bewegen, maar dat kan erg lastig zijn als dat veel pijn doet. Veel mensen kiezen er dan ook voor om de hernia te laten opereren. Via een MRI-scan wordt gekeken waar de hernia zich bevindt, waarna de chirurg de uitstulping verwijdert. Zo’n ingreep kan behoorlijk vervelend zijn. Logisch dat patiënten liever kijken naar een alternatieve herniabehandeling, zoals lasertherapie. 

Alternatieve herniabehandeling met lasertherapie

De meeste alternatieve behandelingen bestaan uit een combinatie van therapieën. Bewegen is belangrijk, maar dat lukt vaak alleen als de pijn ook minder is. Zo werken we bij Lasertherapie Nederland met een combinatie van fysiotherapie en lasertherapie. De pijnstillende en ontstekingsremmende werking van lasertherapie bevordert het herstel en verkort de hersteltijd in sommige gevallen met maar liefst de helft. 

Diep onder het weefsel

Lasertherapie is uitermate geschikt voor de behandeling van een hernia. Bij Lasertherapie Nederland maken we gebruik van een deep-tissuelaser, waarmee we tot wel 8 centimeter diep onder de huid kunnen komen. Dat is diep genoeg om bij de hernia te komen. De plek kan dus van buitenaf, via de huid, behandeld worden.

Laserbehandeling is relatief nieuw in Nederland en staat erom bekend de pijn te verlichten soms al bij de eerste behandeling. Dat effect houdt wel 78 uur aan. Vaak heb je binnen die periode alweer een nieuwe afspraak. Na drie tot vier weken begin je aan de fysiotherapie, om via bewegingen de tussenwervelschijf weer op z’n plek te krijgen. 

In onze praktijk zien we dat hernia’s sneller herstellen wanneer voor een combinatie met lasertherapie wordt gekozen. De hersteltijd is dan tot wel twee keer korter. Dat komt door de specifieke werking van de laserbehandeling. De laserstraal komt diep onder het weefsel en activeert de cellen, die daarmee aangezet worden tot herstel. Meer over de werking lees je hier.

Probeer zelf een alternatieve behandeling

Wil je zelf een alternatieve behandeling volgen voor je hernia? Maak direct een afspraak.

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Door Corona en overbelasting heb ik long-Covid ontwikkeld. Ik was totaal uitgeput. Ik ben gestart met fysio- en ergotherapie. Lasertherapie heeft een behoorlijke boost gegeven aan mijn herstel. Na enkele lichte bijwerkingen voelde ik mij na elke behandeling sterker. Minder moe, meer energie en de onregelmatige ademhaling en verstoorde nachtrust verdwenen. Ik kreeg een positieve stemming en ik geniet weer van wat ik doe. Mijn belastbaarheid is merkbaar toegenomen. Cognitief kan ik mij langer concentreren en weer combinaties maken. Lasertherapie bij praktijk Hoogendoorn is beproefd. De door hen gegeven informatie en hun betrokkenheid bij het verloop na elke behandeling gaf mij vertrouwen. Ook voor mij geldt nu: lasertherapie met resultaat. Aanbevolen!
Marianne S.