Home » Hernia behandelen » Alternatieve herniabehandeling? Herstel sneller met lasertherapie

Alternatieve herniabehandeling? Herstel sneller met lasertherapie

Een hernia maakt je bewegingsvrijheid ontzettend klein. Alles wat je doet kan dan pijn doen. Van zitten, bukken, tillen tot sporten. Een alternatieve herniabehandeling is gericht op beweging en pijnvermindering. Lasertherapie is daar een goed voorbeeld van. Die zorgt onder andere voor minder pijn, waardoor je makkelijker kunt bewegen.

Met een hernia (hernia nuclei pulposi) is bewegen erg lastig. Doordat er een tussenwervelschijf uitpuilt, komt een zenuw klem te zitten. Dit voel je als een scherpe, stekende pijn in je bil of been,  met uitstralende pijn naar de voet. Een hernia gaat bij de meeste mensen vanzelf over binnen 12 weken. 

Alternatieve herniabehandeling

De beste oplossing is om te blijven bewegen, maar dat kan erg lastig zijn als dat veel pijn doet. Veel mensen kiezen er dan ook voor om de hernia te laten opereren. Via een MRI-scan wordt gekeken waar de hernia zich bevindt, waarna de chirurg de tussenwervelschijf operatief terugzet. Zo’n ingreep kan behoorlijk vervelend zijn. Logisch dat patiënten liever kijken naar een alternatieve herniabehandeling, zoals lasertherapie. 

Alternatieve herniabehandeling met lasertherapie

De meeste alternatieve behandelingen bestaan uit een combinatie van therapieën. Bewegen is belangrijk, maar dat lukt vaak alleen als de pijn ook minder is. Zo werken we bij Lasertherapie Nederland met een combinatie van fysiotherapie en lasertherapie. De pijnstillende en ontstekingsremmende werking van lasertherapie bevordert het herstel en verkort de hersteltijd in sommige gevallen met maar liefst de helft. 

Diep onder het weefsel

Lasertherapie is uitermate geschikt voor de behandeling van een hernia. Bij Lasertherapie Nederland maken we gebruik van een deep-tissuelaser, waarmee we tot wel 8 centimeter diep onder de huid kunnen komen. Dat is diep genoeg om bij de hernia te komen. De plek kan dus van buitenaf, via de huid, behandeld worden.

Laserbehandeling is relatief nieuw in Nederland en staat erom bekend de pijn te verlichten al bij de eerste behandeling. Dat effect houdt wel 78 uur aan. Vaak heb je binnen die periode alweer een nieuwe afspraak. Na drie tot vier weken begin je aan de fysiotherapie, om via bewegingen de tussenwervelschijf weer op z’n plek te krijgen. 

Combineren met andere therapieën

We werken we standaard met een combinatie van lasertherapie en fysiotherapie. Wil je liever lasertherapie combineren met een ander soort behandeling? Dat kan. Er zijn verschillende alternatieve herniabehandelingen. Allemaal zijn ze te combineren met lasertherapie.

Fysiotherapie

Een behandeling met fysiotherapie begint altijd met rust. Bij ons krijg je dan ook lasertherapie. Daarna volgt een intensieve behandeling. 

Chiropractie

Als je een lichte hernia hebt, kan een chiropractor via drukbewegingen de beweging in de wervelkolom proberen te herstellen. 

Manuele therapie

Een behandeling van de manueel therapeut bestaat uit rustige bewegingen waarbij het draaipunt in de wervel wordt hersteld. 

Epidurale infiltratie

Ook epidurale infiltratie kan verlichting bieden. Met een lange, fijne naald wordt er medicatie toegediend tussen de wervels, net buiten het ruggenmerg. 

In onze praktijk zien we dat hernia’s sneller herstellen wanneer voor een combinatie met lasertherapie wordt gekozen. De hersteltijd is dan tot wel twee keer korter. Dat komt door de specifieke werking van de laserbehandeling. De laserstraal komt diep onder het weefsel en activeert de cellen, die daarmee aangezet worden tot herstel. Meer over de werking lees je hier.

Probeer zelf een alternatieve behandeling

Wil je zelf een alternatieve behandeling volgen voor je hernia? Kom dan eens langs om de pijnstillende werking van lasertherapie te ervaren, het is geheel vrijblijvend. Merk je geen effect na de eerste behandeling, dan was die gratis. Maak direct een afspraak.

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Tijdens ons eerste telefoongesprek was voor mij al duidelijk dat ik met iemand sprak die deskundig was. De uitleg, over de lasertherapie, was helder en ik kon gelukkig al meteen een afspraak maken. Alvorens de eerste behandeling begon werd mij exact uitgelegd hoe de laser werkte en hoe de behandeling er uit zou gaan zien. Ik had er wel vertrouwen in dat de pijn in mijn knie (artrose) met de tijd minder zou worden maar had nooit kunnen bedenken dat ik na de eerste sessie al pijnvrij naar huis kon rijden. Het is een aanrader voor alle mensen met pijn, die helaas niet doorverwezen worden door hun huisarts, die kennelijk niet weten, of niet willen weten, van deze lasertherapie!
John Brands - Utrecht