Home » Hernia behandelen » Alternatieve herniabehandeling? Herstel sneller met lasertherapie

Alternatieve herniabehandeling? Herstel sneller met lasertherapie

Een hernia maakt je bewegingsvrijheid ontzettend klein. Alles wat je doet kan dan pijn doen. Van zitten, bukken, tillen tot sporten. Een alternatieve herniabehandeling is gericht op beweging en pijnvermindering. Lasertherapie is daar een goed voorbeeld van. Die zorgt onder andere voor minder pijn, waardoor je makkelijker kunt bewegen.

Met een hernia (hernia nuclei pulposi) is bewegen erg lastig. Doordat er een tussenwervelschijf uitpuilt, komt een zenuw klem te zitten. Dit voel je als een scherpe, stekende pijn in je bil of been,  met uitstralende pijn naar de voet. Een hernia gaat bij de meeste mensen vanzelf over binnen 12 weken. 

Alternatieve herniabehandeling

De beste oplossing is om te blijven bewegen, maar dat kan erg lastig zijn als dat veel pijn doet. Veel mensen kiezen er dan ook voor om de hernia te laten opereren. Via een MRI-scan wordt gekeken waar de hernia zich bevindt, waarna de chirurg de tussenwervelschijf operatief terugzet. Zo’n ingreep kan behoorlijk vervelend zijn. Logisch dat patiënten liever kijken naar een alternatieve herniabehandeling, zoals lasertherapie. 

Alternatieve herniabehandeling met lasertherapie

De meeste alternatieve behandelingen bestaan uit een combinatie van therapieën. Bewegen is belangrijk, maar dat lukt vaak alleen als de pijn ook minder is. Zo werken we bij Lasertherapie Nederland met een combinatie van fysiotherapie en lasertherapie. De pijnstillende en ontstekingsremmende werking van lasertherapie bevordert het herstel en verkort de hersteltijd in sommige gevallen met maar liefst de helft. 

Diep onder het weefsel

Lasertherapie is uitermate geschikt voor de behandeling van een hernia. Bij Lasertherapie Nederland maken we gebruik van een deep-tissuelaser, waarmee we tot wel 8 centimeter diep onder de huid kunnen komen. Dat is diep genoeg om bij de hernia te komen. De plek kan dus van buitenaf, via de huid, behandeld worden.

Laserbehandeling is relatief nieuw in Nederland en staat erom bekend de pijn te verlichten al bij de eerste behandeling. Dat effect houdt wel 78 uur aan. Vaak heb je binnen die periode alweer een nieuwe afspraak. Na drie tot vier weken begin je aan de fysiotherapie, om via bewegingen de tussenwervelschijf weer op z’n plek te krijgen. 

Combineren met andere therapieën

We werken we standaard met een combinatie van lasertherapie en fysiotherapie. Wil je liever lasertherapie combineren met een ander soort behandeling? Dat kan. Er zijn verschillende alternatieve herniabehandelingen. Allemaal zijn ze te combineren met lasertherapie.

Fysiotherapie

Een behandeling met fysiotherapie begint altijd met rust. Bij ons krijg je dan ook lasertherapie. Daarna volgt een intensieve behandeling. 

Chiropractie

Als je een lichte hernia hebt, kan een chiropractor via drukbewegingen de beweging in de wervelkolom proberen te herstellen. 

Manuele therapie

Een behandeling van de manueel therapeut bestaat uit rustige bewegingen waarbij het draaipunt in de wervel wordt hersteld. 

Epidurale infiltratie

Ook epidurale infiltratie kan verlichting bieden. Met een lange, fijne naald wordt er medicatie toegediend tussen de wervels, net buiten het ruggenmerg. 

In onze praktijk zien we dat hernia’s sneller herstellen wanneer voor een combinatie met lasertherapie wordt gekozen. De hersteltijd is dan tot wel twee keer korter. Dat komt door de specifieke werking van de laserbehandeling. De laserstraal komt diep onder het weefsel en activeert de cellen, die daarmee aangezet worden tot herstel. Meer over de werking lees je hier.

Probeer zelf een alternatieve behandeling

Wil je zelf een alternatieve behandeling volgen voor je hernia? Kom dan eens langs om de pijnstillende werking van lasertherapie te ervaren, het is geheel vrijblijvend. Merk je geen effect na de eerste behandeling, dan was die gratis. Maak direct een afspraak.

Ervaar het zelf

Maak vrijblijvend kennis met lasertherapie. Niet tevreden na je proefbehandeling? Dan storten wij je geld terug. Ervaar zelf de kracht van lasertherapie. Maak direct een afspraak.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Artrose in de knieën - Barbara

"Zeer professionele behandeling, en super vriendelijk personeel. De laserbehandeling zelf was pijnloos met direct merkbare verlichting in het behandelde gebied."

Hernia - Martijn

"Ruim tien jaar geleden kreeg ik een hernia, twee jaar laten en tweede. Ik werd twee keer geopereerd, maar de pijnklachten bleven. Ik heb alles geprobeerd: van acupunctuur tot body stress release. Niets hielp. Na een eerste lasertherapiebehandeling voelde ik direct verschil. Mensen geloven me soms niet, maar ik kan in principe alles weer. Dat had ik echt niet verwacht."

Lees het complete verhaal van Martijn.

Artrose in de vingers - Joke

"Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik artrose in mijn vingers. Mijn vader en moeder hebben het ook, dus het kan iets genetisch zijn. Een geneesmiddel is er niet, en de alternatieve behandelingen werken vaak maar tijdelijk. Mijn man hoorde via zijn netwerk over lasertherapie. Ik heb de eerste behandeling gevolgd en voelde direct verschil. Het is niet alleen de pijn die minder is, ik heb ook meer kracht in mijn vingers. Daar word ik heel blij van. ”

Lees het complete verhaal van Joke. 

Heupklachten - Dick

"In augustus 2018 ben ik uit de mast van mijn boot gevallen op mijn heup en heb daarna pijn bij het lopen gekregen. ( 9 holes lopen op de golfbaan ging na 3 holes niet meer). Normaal heb ik na 2 weken geen pijn meer maar deze keer ging de pijn niet over. In maart 2019 ben ik door Caroline geholpen met Dry Needling techniek. Dit verlichtte de pijn slechts 2 dagen. Vervolgens heb ik een laser behandeling gekregen van 10 minuten op 8 watt vermogen. Dit hielp meteen en ik kon met gemak daarna 18 holes lopen."