Achillespeesblessure behandelen
Een achillespeesblessure behandelen is voortaan eenvoudig. Met lasertherapie ben je snel van je sportblessure af. In Amerika maken oa professionele golfers, basketballers en honkbalteams (zoals de Dodgers) gebruik van de techniek.
Lasertherapie Nederland helpt ook jou snel van je klachten af.
Lasers bewijzen op verschillende terreinen hun waarde. Bij het laseren van ogen, de aanpak van huidklachten, en nu ook de behandeling van sportblessures blijkt het effectiever dan alternatieven.
Hoe zou een traditionele behandeling van je blessure eruit zien? Met een combinatie van rust en therapie krijgt je herstel vorm. Bij pijnklachten biedt pijnmedicatie uitkomst.
Lasertherapie bij een achillespeesblessure
Bij lasertherapie kunnen onze fysiotherapeuten werken van binnenuit. De laser komt precies op de plek waar je klachten optreden. Pijn wordt direct verlicht. Daardoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk oefeningen intensiever uit te voeren.
Lasertherapie heeft nog een ander voordeel: het heeft een ontstekingsremmende werking en stimuleert het herstellend vermogen van de cellen. Daardoor genees je sneller. Dus juist bij een ontstoken gewricht is lasertherapie van grote meerwaarde.
De combinatie van gerichte behandeling + pijnverlichting + belastbaarheid maakt lasertherapie zo effectief. Je herstelt tot 3 keer sneller van een achillespeesblessure.
In het kort
- Effectieve pijndemping & sneller herstel
- Resultaten na 3 tot 5 behandelingen
Advies op maat
Bij iedere sportblessure stellen we een behandelplan samen. Wil je weten hoe een behandeling voor jou eruit ziet? Maak vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek. We zetten graag alle mogelijkheden voor je op een rij.
De achillespees zit in je onderbeen en verbindt de kuitspieren met de hiel. Deze pees zorgt ervoor dat je kan lopen, waardoor een blessure aan de achillespees extra vervelend is.
Bij de achillespeesblessure is de achillespees overbelast en ontstaan beschadigingen in het peesweefsel. Veel mensen krijgen deze blessure door herhaalde of langdurige belasting, zoals hardlopen of wandelen.
Rust nemen tussen activiteiten is erg belangrijk om deze blessure of andere blessures te voorkomen. Maar het is ook mogelijk om een achillespeesblessure op te lopen door niet genoeg te bewegen, waardoor je pees minder sterk wordt. Meestal krijgen mensen tussen de 30 en 60 jaar last van deze blessure.
Klachten achillespeesblessure
Een achillespeesblessure kan leiden tot vervelende klachten. De eerste klacht is vaak pijn of stijfheid van de pees bij het opstaan. Vaak gebeurt dit in de ochtend nadat je veel hebt bewogen. De achillespees kan dan dik of rood zijn. Vaak verdwijnt de pijn snel weer, maar het kan ook chronisch worden. Op dat moment voel je ook pijn en stijfheid tijdens de warming-up en meteen na een activiteit.
Als het nog erger wordt dan voel je de pijn en stijfheid niet alleen tijdens de warming-up en na een activiteit, maar ook tijdens het uitvoeren van de activiteit. De achillespeesblessure kan verergeren als je de pees niet sterker maakt. Dit leidt uiteindelijk tot constante pijn tijdens een activiteit en meerdere dagen erna en het is zelfs mogelijk dat je altijd pijn hebt tijdens activiteiten in het dagelijks leven, zoals wandelen.
Oorzaken achillespeesblessure
Vaak wordt een achillespeesblessure veroorzaakt door te veel te sporten en te weinig rust tussendoor te nemen, waardoor je de pees overbelast. Maar er zijn nog meer oorzaken, zoals het dragen van slechte schoenen tijdens activiteiten of het sporten met een voetafwijking, zoals doorgezakte voeten of instabiele enkels. Andere oorzaken zijn een verschil in beenlengte, stijve kuitspieren, instabiliteit van de enkels en een harde ondergrond als je gaat sporten. Ook overgewicht of een afwijking in de stand van je voet kunnen oorzaken zijn. Verder kan een achillespeesblessure ook optreden als je ongetraind heel fanatiek gaat sporten.
Lasertherapie bij achillespeesblessure
Door behandeling met de Laser versnel je het herstel van de Achilles pees.
De behandeling bestaat uit 3 tot 5 minuten laser met de Lightforce laser 10-15 Watt. Het aantal behandelingen bij kortdurende klachten < 3 maanden 3 tot 5 in 2 weken. Bij klachten langer dan 3 maanden doen we 5 tot 8 behandelingen in 3 weken.
3x sneller resultaat
Na de behandeling krijgt u oefeningen en tape ter ondersteuning ook kan mogelijk gebruik worden gemaakt van Dry Needling. Door de combinatie van Lasertherapie en Fysiotherapie is het Herstel 3 keer sneller dan zonder de Laser behandeling.
Wil je zelf eens de krachtige werking van lasertherapie ervaren? Probeer het eens uit. Merk je na de eerste afspraak geen effect, dan was die gratis. Neem contact op.
Direct naar
Ervaar het zelf
Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.
Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.
Door Corona en overbelasting heb ik long-Covid ontwikkeld. Ik was totaal uitgeput. Ik ben gestart met fysio- en ergotherapie. Lasertherapie heeft een behoorlijke boost gegeven aan mijn herstel. Na enkele lichte bijwerkingen voelde ik mij na elke behandeling sterker. Minder moe, meer energie en de onregelmatige ademhaling en verstoorde nachtrust verdwenen. Ik kreeg een positieve stemming en ik geniet weer van wat ik doe. Mijn belastbaarheid is merkbaar toegenomen. Cognitief kan ik mij langer concentreren en weer combinaties maken. Lasertherapie bij praktijk Hoogendoorn is beproefd. De door hen gegeven informatie en hun betrokkenheid bij het verloop na elke behandeling gaf mij vertrouwen. Ook voor mij geldt nu: lasertherapie met resultaat. Aanbevolen!
Marianne S.