Home » klachten » Chronische pijn: wat is het?

Chronische pijn: wat is het?

Het kan goed voorkomen dat je te maken krijgt met chronische pijn. Chronische pijn is pijn die langer aanhoudt dan normaal en waar je veel last van kunt hebben.

Deze pijn heeft een grote impact op alles in je leven: conditie, activiteiten, stemming en sociale contacten. Chronische pijn ontstaat vooral na het herstel van een ziekte of bij permanente beschadiging in het lichaam.

Er zijn verschillende manieren waarop deze acute pijn ontstaat: overbelasting, ontsteking, een ziekte of beschadiging van weefsel. Vaak zijn er behandelingen of medicijnen waardoor de oorzaak van de pijn aangepakt kan worden.

Het kan ook voorkomen dat er, zonder duidelijke oorzaak, nog steeds pijn is na behandeling of meer pijn dan je aanvankelijk had verwacht. In dit geval heb je te maken met chronische pijn. Deze pijn is vervelend en kan een belemmering vormen, zowel thuis als op het werk

chronische pijn

Hoe ontstaat chronische pijn?

Chronische pijn heeft geen duidelijke manier van ontstaan. In sommige gevallen blijven zenuwen overgevoelig terwijl de oorzaak is behandeld en genezen. Zenuwen blijven in dit geval pijnprikkels naar de hersenen sturen waardoor nog steeds een gevoel van pijn ontstaat.

In de meeste gevallen staat de pijn in relatie tot psychische en sociale factoren: alles heeft invloed op hoe je deze pijn ervaart maar ook hoe je ermee omgaat. Pijn kan hierdoor heviger zijn, maar ook langer duren of uitbreiden.

Het effect van afleiding en beweging

Onder andere aandacht, begrip, geruststelling, erkenning, afleiding en vertrouwen kunnen ervoor zorgen dat de pijn vermindert. Je omgeving en eigen psychische gesteldheid hebben een grote invloed op de ernst van chronische pijn.

Ook kan beweging een goede hulp zijn bij het verminderen van de klachten. Met de huisarts kun je vaak al een plan opstellen om toch te bewegen, ondanks de chronische pijn.

Ervaar het zelf

Maak vrijblijvend kennis met lasertherapie. Niet tevreden na je proefbehandeling? Dan storten wij je geld terug. Ervaar zelf de kracht van lasertherapie. Maak direct een afspraak.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Artrose in de knieën - Barbara

"Zeer professionele behandeling, en super vriendelijk personeel. De laserbehandeling zelf was pijnloos met direct merkbare verlichting in het behandelde gebied."

Hernia - Martijn

"Ruim tien jaar geleden kreeg ik een hernia, twee jaar laten en tweede. Ik werd twee keer geopereerd, maar de pijnklachten bleven. Ik heb alles geprobeerd: van acupunctuur tot body stress release. Niets hielp. Na een eerste lasertherapiebehandeling voelde ik direct verschil. Mensen geloven me soms niet, maar ik kan in principe alles weer. Dat had ik echt niet verwacht."

Lees het complete verhaal van Martijn.

Artrose in de vingers - Joke

"Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik artrose in mijn vingers. Mijn vader en moeder hebben het ook, dus het kan iets genetisch zijn. Een geneesmiddel is er niet, en de alternatieve behandelingen werken vaak maar tijdelijk. Mijn man hoorde via zijn netwerk over lasertherapie. Ik heb de eerste behandeling gevolgd en voelde direct verschil. Het is niet alleen de pijn die minder is, ik heb ook meer kracht in mijn vingers. Daar word ik heel blij van. ”

Lees het complete verhaal van Joke. 

Heupklachten - Dick

"In augustus 2018 ben ik uit de mast van mijn boot gevallen op mijn heup en heb daarna pijn bij het lopen gekregen. ( 9 holes lopen op de golfbaan ging na 3 holes niet meer). Normaal heb ik na 2 weken geen pijn meer maar deze keer ging de pijn niet over. In maart 2019 ben ik door Caroline geholpen met Dry Needling techniek. Dit verlichtte de pijn slechts 2 dagen. Vervolgens heb ik een laser behandeling gekregen van 10 minuten op 8 watt vermogen. Dit hielp meteen en ik kon met gemak daarna 18 holes lopen."