Home » Ervaringsverhalen » Door lasertherapie was ik na één behandeling van mijn enkelblessure af

Door lasertherapie was ik na één behandeling van mijn enkelblessure af

Hockey is voor Myrthe (11) haar lust en haar leven. Vier keer per week is ze op het hockeyveld te vinden. Helaas stonden blessures haar sporten soms in de weg, maar lasertherapie blijkt een goede oplossing. “Ik sta nu weer snel zonder pijn op het veld.”

Pijn in hakken en pezen

Lasertherapie bij enkelblessure

De jonge Myrthe heeft regelmatig pijnklachten gehad tijdens het sporten. Dat begon op haar 8e. “Ik groeide heel hard en kreeg last van mijn hakken en achillespezen. Dat deed me veel pijn tijdens het hockeyen”. Behandeling met traditionele fysiotherapie (oefeningen, dry-needling en medical tape) hielpen wel, maar echt langdurig effect had het niet. Dat was dé reden om lasertherapie uit te proberen.

Dág blessureleed

Myrthe merkt dat ze met lasertherapie veel sneller van haar blessures af is. “Met andere behandelingen deed ik daarna nog wel een beetje rustig aan, maar met lasertherapie hoef ik dat eigenlijk nooit. Met mijn enkelblessure was ik zelfs na 1 behandeling al van mijn pijn af.”

Maar ook bij overbelasting heeft lasertherapie haar geholpen. Na de eerste lange coronastop kregen haar knieën het met de opstart zwaar te verduren. “Na ongeveer 3 behandelingen was ik van de pijn af en kon ik lekker blijven hockeyen.”

Wat Myrthe nog een ander voordeel vindt van de lasertherapie is dat het
onzichtbaar is. “Ik heb geen last meer van tape die loslaat tijdens het
sporten of douchen.” Ook de behandeling zelf ervaart ze
als prettig. “Ik lig altijd relaxed op de bank met een speciale bril op. Soms wordt het van binnen op de plek een beetje warm of gaat het een tintelen.”

Lasertherapie bij blessures

“Lasertherapie is uitermate geschikt voor de behandeling van sportblessures.” vertelt Caroline Hoogendoorn van Lasertherapie Nederland. “In Amerika en Canada wordt de techniek al veel gebruikt, ook door topsporters. De laser werkt pijnverlichtend en herstellend.” Of het nu gaat om een
hamstringblessure, een knieblessure of een tenniselleboog.

Wil je zelf het effect van lasertherapie ervaren? Lees er alles over op lasertherapienederland.nl of bel naar 055 533 44 55.

Ervaar het zelf

Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Lasertherapie bewijst op veel terreinen haar waarde. Lees nu de ervaringsverhalen.

Door Corona en overbelasting heb ik long-Covid ontwikkeld. Ik was totaal uitgeput. Ik ben gestart met fysio- en ergotherapie. Lasertherapie heeft een behoorlijke boost gegeven aan mijn herstel. Na enkele lichte bijwerkingen voelde ik mij na elke behandeling sterker. Minder moe, meer energie en de onregelmatige ademhaling en verstoorde nachtrust verdwenen. Ik kreeg een positieve stemming en ik geniet weer van wat ik doe. Mijn belastbaarheid is merkbaar toegenomen. Cognitief kan ik mij langer concentreren en weer combinaties maken. Lasertherapie bij praktijk Hoogendoorn is beproefd. De door hen gegeven informatie en hun betrokkenheid bij het verloop na elke behandeling gaf mij vertrouwen. Ook voor mij geldt nu: lasertherapie met resultaat. Aanbevolen!
Marianne S.