Home »
Fysiotherapie
Als je last hebt van je spieren of gewrichten, dan ga je meestal naar de fysiotherapeut. Logisch, want je wilt weer in beweging komen. Bij Lasertherapie Nederland kun je fysiotherapie volgen in combinatie met lasertherapie. Daarmee verkort je de herstelperiode tot wel de helft van de tijd.
Moeilijk kunnen bewegen is erg vervelend. Dat belemmert je in het dagelijks leven. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van de pijn af, en fysiotherapie of manuele therapie zijn dan een logische keuze. In onze praktijk werken we met aanvullende lasertherapie, zodat je nog sneller herstelt.
Directe pijnbestrijding
Fysiotherapie zorgt er met oefeningen voor dat bewegen makkelijker wordt. Maar soms heb je dusdanig veel pijn, dat alleen de oefeningen al moeilijk zijn. Dat is bijvoorbeeld zo als je een hernia hebt.
Het advies is dan meestal om pijnstillers te nemen. Daardoor doet het minder pijn, en durf je meer te bewegen. Je kunt er ook voor kiezen om aanvullend of als alternatief lasertherapie te volgen. De laser zorgt ervoor dat je direct minder pijn ervaart, al tijdens de behandeling.
Lasertherapie en fysiotherapie: de voordelen
De combinatie van lasertherapie en fysiotherapie is in Nederland nog vrij onbekend. Wel zijn er diverse onderzoeken naar gedaan, waaruit blijkt dat de methode effectief is bij de behandeling van klachten. Dit kun je lezen op de volgende Engelstalige link. Patiënten ervaren minder pijn en herstellen sneller. De voordelen op een rij.
-
Naast de normale bewegingsoefeningen help je het lichaam van binnenuit om te herstellen. Dat komt omdat lasertherapie het herstellend vermogen van de cellen stimuleert.
-
Door lasertherapie ervaar je minder pijn, vaak al tijdens de behandeling. En door de pijnvermindering kun je makkelijker bewegen. Dat helpt bij het uitvoeren van de oefeningen.
-
Het enige wat je tijdens een laserbehandeling voelt, is een aangename warmte. Ook voel je meteen de pijn afnemen.
-
Waar je met gewone bewegingsoefeningen vaak een lange periode moet herstellen, kun je met aanvullende lasertherapie de hersteltijd verkorten. Soms ben je wel in de helft van de tijd klaar.
Ervaar het zelf
Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Laat je terugbellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.
Ervaar het zelf
Maak nu zelf kennis met lasertherapie en ervaar de kracht en werking van deze behandelmethode. Maak een terugbel afspraak voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.
Eerst lasertherapie, dan fysiotherapie
Als de spier of het gewricht veel pijn doet, dan beginnen we eerst twee à drie weken met lasertherapie. We hebben het lichaam dan alvast aan het werk gezet om te herstellen.
Het effect van de behandeling houdt zo’n 72 uur aan. De volgende afspraak is alweer binnen die tijd. Gemiddeld zijn zo’n 5 tot 7 behandelingen nodig. Heb je een chronische aandoening, dan volgen we een alternatief behandeltraject.
Na de laserbehandeling gaan we verder met ‘normale’ fysiotherapie. Soms zitten daar nog enkele weken tussen, om het lichaam de tijd te geven om alvast op te ruimen. Uit ervaring weten we dat de herstelperiode daarna veel korter is dan bij alleen fysiotherapie.
Hoe werkt lasertherapie?
Lasertherapie stimuleert de cellen en zet ze aan het werk. Door de behandeling komt er namelijk een stof vrij, genaamd adenosine-tri-phosfaat, of ATP. Die stof zorgt voor meer energie in alle cellen van je lichaam. Hoe meer ATP er in de cel beschikbaar is, des te sneller het herstel.
Deep-tissuelaser
Bij Lasertherapie Nederland werken we met een deep-tissuelaser. Die werkt zowel met als zonder huidcontact. Voor elke klacht stellen we een behandeling samen, helemaal op jou afgestemd. Dat doen we met het programma LightForce EX Therapy Laser.
In tegenstelling tot de low level laser, die maar enkele millimeters onder de huid kan komen, kan de deep-tissuelaser maar liefst 8 centimeter onder de huid komen. En dat is perfect voor bijvoorbeeld een hernia, die zich tussen de ruggenwervels voordoet. Of artrose, dat in de gewrichten voorkomt.
Zo’n therapeutische laser is pijnloos en veilig. Om goed onder de huid te kunnen komen mag er geen kleding voor de pijnlijke plek zitten. Daarom moet de huid ontbloot worden.
De fysiotherapeut masseert de spier of het gewricht dan zachtjes met de laser. Als de plek zeer pijnlijk is, dan kan de laser ook zonder huidcontact gebruikt worden. Om de ogen veilig te houden moet je een veiligheidsbril dragen.
Vergoeding zorgverzekering
De combinatie van lasertherapie en fysiotherapie is nog relatief onbekend. Daarom hebben zorgverzekeringen er nog geen vergoeding voor. Bij Lasertherapie Nederland wordt het deel fysiotherapie vergoed door de zorgverzekering. De laserbehandelingen betaal je aanvullend tegen een aantrekkelijk tarief.